Maybe Different

  • Spilledato: fre 22/03/24
  • Tidspunkt: 21.00
  • Dørene åbner: 20:00
  • Sted:
    Raschs Pakhuz
  • Pladser: Unummererede siddepladser
  • Billetpris: 100 kr.
  • Dørsalgspris: 120 KR.

Den nye duo på den danske musikscene, Maybe Different, består af den erfarne pianist, komponist og producer Jesper Mejlvang, der igennem sin snart 40-årige karriere i musikkens tjeneste har været rundt i mange musikalske hjørner. CV’ et rummer bl.a. en af landets bedste keyboardspillere, der igennem 80- og 90’erne hærgede de danske scener med pop-navne som One Two, Danseorkestret, News, Lis Sørensen, Sanne Salomonsen m. fl. Men også de mere eksperimenterende jazz og funk-genrer med bl.a. svenske Nils Landgren, Bjarne Roupé, amerikanske Eddie Harris m. fl. Som producer startede han Danser Med Drenge i starten af 90’erne og har siden produceret albums både for andre og i eget navn. Som komponist har han ligeledes arbejdet i mange genrer fra popsange over sange til salmebogen til musik til film & tv.

Den anden halvdel af duoen består af det lidt mere ubeskrevede blad i musikkens verden: sanger og sangskriver Pernille Werner. Som kunstner arbejder Pernille i det krydsfelt, der opstår imellem den klassiske genre og pop. Hendes udtryksform er spontan og umiddelbar og er bl.a. drevet af hendes anden store passion som kunstmaler. Nonfigurativt og legende sender det klangfarver over i hendes vokale udtryk med en stemme, der rummer en imponerende spændvidde fra en dyb varm mezzosopran til en næsten Kate Bush-agtig, lys top. De vokaltekniske kvaliteter er bl.a. erhvervet igennem solistundervisning hos vokal-notabiliteter som Benedicte Nordin, Tove Hyldgård og Naja Månsson, men også igennem sit mangeårige arbejde som kirkesanger. Kærligheden til musikken skinner igennem hver en tone, når hendes følsomme og varme udtryk på tværs af genrer folder sig ud i såvel klassisk som rytmisk sang.

Om musikken:
I privatlivet danner Pernille og Jesper par, og udover kærligheden til hinanden, har de en dyb fælles kærlighed til musik. I Maybe Different mødes de i det musikalske og kunstneriske krydsfelt, hvor genrerammer er vide og udtryksformen rummelig. Begge har en eksperimenterende tilgang til arbejdet fra idé til færdige værker, og de har derfor valgt at udgive rækker af singler, hvor lytteren inviteres med på rejsen. Senere samles de i albums og afslutter derved et kapitel, inden det næste starter op. Musikken kræver fordybelse og tid af lytteren, og duoens vision er at dyrke det audiovisuelle udtryk og give lytteren en lyd-æstetisk og måske anderledes oplevelse, end det man normalt hører i radioen. Numrene er således pop, transcenderende mellem electronica, ambient og klassisk.

Maybe Different har denne aften Lars Juul med på trommer samt Niels Præstholm på bas.

Udgivelser og diskografi (pr. januar 2024):
“Let me in” (single, 2024)
“Keep moving” (single, 2023)
“Love is” (single, 2023)
“Light bubbles” (single, 2023)

Koncerter (pr. januar 2024):
Bornholms Kulturuge 2023
Østersø Jazz’ åbningskoncert 2023