Låt Stå

  • Spilledato: lør 02/03/24
  • Tidspunkt: 20.00
  • Dørene åbner: 19:00
  • Sted:
    Raschs Pakhuz
  • Pladser: Unummererede siddepladser
  • Billetpris: 100 kr.
  • Dørsalgspris: 120 KR.

Vi bevæger os fra provinslivets prøvelser, til sene nætter på 2-lång gaden i Göteborgs, til hverdagspoesien der opstår i duften af nyvasket lufttørret sengetøj. Vi er fem sangskrivere fra Sverige og Danmark, indbyder til en aften, med smag af indie, visepop, jazz og Rock. I koncerten udforsker vi hvad der sker med musikken når vi spiller vores egne sange sammen. Vi kommer med musik, hvor teksten og fortællingen står i centrum, spillet op imod, svingende basgange, tårefyldte toner og glitrende guitarspil.


Medvirkende: 
Wilmar Björkgren (SE), Wilmer Jeppsson(SE), Hilma Phalén(SE), Alice Berglund(SE) og Ester Haslund-Gjerrild (DK) 

Alice Berglund (SE)
Alice er sangerinde og sangskriver med fokus på tekst og historiefortælling. Med sproget som legeplads lader hun ordene flyde ud i smukke melodier. Der vil være hverdagspoesi og store kærlighedserklæringer. Aber, terror, tinderhad og appelsinmarmelade (med gulerodsskal!). Hun indtager scenen med stærke følelser, nerve og sårbarhed. Møder publikum i det mørke og grimme, det store og smukke. Alt for at se livet lidt tydeligere, for at heale, fejre og mindes sammen med publikum. Ah!

Wilma Björkgren (SE)
I et samspil mellem vokal og akustiskbas, skriver Wilma sange der afspejler livet i Göteborg. Hun er 21 og har skrevet sange så længe hun husker. Hun trives i en fri skabelses proces, hvor der er plads til at veksle mellem forskellige genre og afvige fra traditionelle musikalske rammer. Sangene bærer præg af en moderne stil, med toner af jazz, svensk prog og rock Men 70’erinspireret stil, byder Wilma på en legende, swingende unik lyd.   

Ester Haslund-Gjerrild (DK)
Esters sangskrivning omfavner eksistensens højtflyvende tanker, og planter dem som små frø i hverdagens tyste tilstedeværelse. Poetiske fortællinger vokser frem i en kløver vaseline dåse, i lydene gennem et utæt vindue, i køkkenskuffen eller i det nyvaskede lufttørrede sengetøj. Med en musikalsk minimalisme og et favnende nærvær bærer Ester lyrikken frem, og tager lytteren med derhen hvor tankerne kan vokse. Ester er i gang med at indspille sin debut solo album, som udkommer i 2024. Derudover har Ester udgivet Ep’en ’Forglem mig ej’ med duoen Gå i stå. 

Wilmer Jeppsson (SE)
Skildringer af livet i Göteborg med elementer af post-punk, pop og rock. Et sted midt imellem Sten Åke Cederhök, og Håkan Hellström. Efter flere års leg som gadetroubadour på Andra Långgatan i Göteborg har 19-årige Wilmer samlet mod nok til at stå på scenen og fremføre sine selvskrevne sange. I sangene er rytme, melodi og poesi i fokus ved hjælp af en trofast elguitar.  

Hilma Phalén (SE)
19-årige Hilma Phalén skriver svensk vispop med elementer af country. At skrive har altid været hendes måde at udtrykke sig på og finde ro i sin sjæl. I hjembyen Linköping, har hun stået med sin guitar på næsten alle scener. I december udgav hun sit debutalbum “Et pessimistisk livssyn”. Med tekster om længsel, sko der gnaver og folk at forsvinde ind i en romantiseret storbydrøm, inviterer Hilma til et intimt møde med publikum.