Ki! – i Nexø

  • Spilledato: lør 11/05/24
  • Tidspunkt: 21.00
  • Sted:
    Haven
    Brogade 7 A.
    3730 Nexø
  • Billetpriser: 50 - 150 kr.

Bemærk sted: Haven, Brogade 7A, 3730 Nexø

Vi har sat en begrænset pulje Early Bird billetter til salg for 75 kr. – HALV PRIS – først til mølle!

Ki! er sangskriver og multiinstrumentalist Christian Ki Dall. Udover sine soloproduktioner er han både en musiker, især kendt for sit guitarspil (optræder med personer som Sterling Roswell fra Spaceman 3, The Telescopes, Death Valley Sleepers og mange andre), og en producer (for Sting-guitaristen Rufus Miller, Dør nr. 13 og soulbandet og Crunchy Frog-labelkollegerne D/troit, blandt andre).

Ki! blev født i Sydkorea og boede på et børnehjem i Haeundae-distriktet i Busan. Han blev adopteret og voksede op i Danmark. ‘The Boy From Haeundae Beach’, Ki!’s debut dobbelt-LP-album med 20 sange, blev til, mens sangene blev skrevet og indspillet, nummer efter nummer, over et par år, mange som hylde til nogle af hans yndlingskunstnere som Fela Kuti, Sharon Jones, George Harrison, J Dilla, Link Wray osv. Fra den første single ‘Mây Trôi’, der har en funky blanding af vietnamesisk Vong Co-stil guitar og soulmusik (lyder som en poppy-rød solnedgang på et falmet postkort), til motown-magi af ‘Happy’ (retro i stil med Amy Winehouses nyfortolkning af genren), varierer genrer, stilarter og lyde på albummet fra hele verden.

De 20 meget forskellige numre på albummet føles som en blanding af en blandingsekspedition. Den lydløse version af noter, der er kradset på bagsiden af vejrbidte fotografier, blyanttegninger og pressede blomster samlet i en mishandlet notesbog. Nogle er instrumentale, nogle har gæstesangere. Nogle spor er glimt, korte stop på turen: en hyldest til Elizabeth Cotten set fra sidelinjen, den horisontspændende åbningssekvens ‘Haeundae Beach Boy’. Andre føles som uger eller måneders ophold: Fra den franske melankolske soul og etiopiske jazz på ‘Je Suis Toujours Là (feat. Al Agami & Trine Jørck)’ til Fela Kuti-hyldesten ‘Abeokuta’ – sidstnævnte med guitarspil så smidigt, at det kunne stjæle dine lommer. Du kan nyde hvert skridt på vejen separat, men hvis du lytter til det 20-spors dobbeltalbum i sin helhed, vil du se, at i stedet for at opregne en række destinationer, er det en omhyggeligt kurateret, kærligt sammensat sonisk rejse. De forenende aspekter af Ki!’s lyd – de berøringer og klangfarver, der gør Ki! til Ki! – udfolder sig undervejs. Der er en holistisk aspekt til hans eklekticisme, der giver albummet bredden og dybden, som i sidste ende er den virkelige attraktion.

Oplev kunstneren Ki! i Nexø. Ki! har høstet store roser i musik-magasinet GAFFA, spillet en genial koncert på SPOT festival 2023, og nu spiller han også snart i Haven i Nexø.

Døren åbner kl. 20.00.

Arrangeret i samarbejde med Østersøjazz og Tunes of Tomorrow.