Jan Harbeck Quartet

  • Spilledato: søn 14/04/24
  • Tidspunkt: 15.00
  • Sted:
    Musikhuzet Bornholm
    St. Torv 6A
    3700 Rønne
  • Billetpriser: 30 - 150 kr.

Det nye album ’Balanced’ indeholder 9 nye numre, som er optaget i foråret i Brorsons Kirke i den fine akustik, som rummet har. Det er en smuk og intens plade med den helt særlige lyd, som orkestret har opdyrket gennem tæt samspil igennem de sidste 16 år.

Jan Harbeck Quartet har en helt særlig evne til at skabe et intimt rum med en akustisk balanceret lyd, hvor intet står mellem publikum og musikerne.

Kvartetten består som altid af den mesterlige pianist Henrik Gunde, som blandt andet spiller med DR Big Band, kontrabassisten Eske Nørrelykke, der med sin dybt personlige tilgang til instrumentet skaber magi i musikken samt den virtuose og nuancerede trommeslager Anders Holm, der også får musikken til at swinge i Savage Rose.

Jan Harbeck Quartet har spillet koncerter over det meste af Europa, og helt sensationelt er deres udgivelser blevet streamet mere end 15 millioner gange på Spotify.

Jan Harbeck fik for nylig mulighed for at overtage Stan Getz’ gamle tenorsaxofon fra 1939, og ’Balanced’ er første indspilning på dette fine instrument, der har en sjældent varm og smuk dyb lyd.

Henrik Gunde og Jan Harbeck har sammen modtaget den prestigefulde Ben Webster Pris.

Line-up:
Jan Harbeck – tenorsax
Henrik Gunde – piano
Eske Nørrelykke – kontrabas
Anders Holm – trommer