Jacob Bellens Solo

  • Spilledato: lør 08/06/24
  • Tidspunkt: 20.00
  • Dørene åbner: 19:00
  • Sted:
    Raschs Pakhuz
  • Kategori: Alternative/Indie
  • Pladser: Unummererede siddepladser
  • Billetpriser: 110 - 220 kr.
  • Dørsalgspris: 250 KR.

Med sin distinkte vokal, sin evne til på kompromisløs og nysgerrig vis konstant at afsøge nye sider af sin musikalitet samt et særligt talent for at skrive fængslende melodier, har Jacob Bellens over de seneste knap 20 år positioneret sig en af de mest markante figurer på den danske musikscene. Han er en popauteur, som til trods for sin eksperimenterende og omskiftelige natur, alligevel altid er let identificerbar, da det dybt personlige aftryk og store nærvær i sangskrivningen løber som en rød tråd igennem hele det musikalske virke.

Jacob Bellens har karrieren igennem indgået som hovedfigur i flere fremtrædende musikalske sammenhænge. Han har udsendt musik siden 2004, hvor han udgav albummet “Scandinavian South” med det elektroniske projekt Livstrompet. Siden er det blevet til tre kritikerroste og smukt underspillede albums med makkeren Anders Mathiasen i folk-duoen Murder og fem albums som forsanger og sangskriver i det toneangivende københavnske indierockband I Got You On Tape, hvoraf flere af dem i dag nyder status som værdsatte kultklassikere.

Senest har han med det netop nyligt genaktiverede I Got You On Tape udsendt albummet “0”  i foråret 2023, der indeholder den allerførste plade, som den oprindelige konstellation af gruppen færdiggjorde tilbage i 2004, men som aldrig har set dagens lys før nu, næsten 20 år efter den blev indspillet. Derudover har Jacob Bellens samarbejdet med et utal af forskellige kunstnere og skrevet materiale til andre musikere, senest Emil Kruse, Carl Knast, Eee gee og Selma Higgins.

De seneste ti år har han primæt markeret sig som solist. Jacob Bellens’ solodebut “The Daisy Age” udkom i 2012, et analogt og minimalistisk album, der blev indspillet live på bånd i studiet. I skærende kontrast hertil stod hans næste soloudgivelse “My Convictions” fra 2014, som indeholdt Bellens’ personlige fortolkning af klassisk og storladen vintage-pop, komplet med med horn, strygere, træblæsere fra Warsaw Radio Orchestra.

På sit tredje soloudspil “Polyester Skin” fra 2016 gik Bellens igen ad nye musikalske stier. Det elektronisk funderede udspil blev til i tæt samarbejde med den danske DJ og producer Kasper Bjørke. Albummet indeholder et af Bellens’ største hits, “Untouchable”.

Det introspektive og selvreflekterende album “Trail Of Intuition” fulgte i 2018, hvor Bellens med en fængende poptilgang præsenterede en serie musikalske øjebliksbilleder, som bevægede sig på tværs af hele følelsesspektret. Det blev efterfulgt af “My Heart Is Hungry And The Days Go By So Quickly” fra 2020, der viste en mere organisk og bandorienteret side af sangeren og sanskriverens musikalske univers.

Og i løbet af hele karrieren, har Bellens også fundet tid til at skrive sange for og sammen med en bred vifte af danske artister, bla. Eee Gee, Emil Kruse, Benal, Hugo Helmig, Vera, Selma Higgins, Hanne Boel, Carl Knast, samt et stort udvalg af tracks fra hele WhoMadeWho’s bagkatalog.

I efteråret 2023 udsender Jacob Bellens sit sjette soloalbum “Off My Meds”. Et album med en mere kropslig lyd, hvor Bellens har fundet inspiration i funk og 00’er R’n’B, og som tematisk er rundet af at være blevet skabt under en tumultarisk periode præget af en dyb personlig krise. Det har resulteret i nogle af de mest direkte og ufiltrerede sange fra Jacob Bellens’ hånd til dato. Bagmanden selv kalder det kommende album “en optimistisk plade om personligt ansvar”. Forud for albumudgivelsen er singlerne “Glad You Came” foreløbigt udsendt.