Filuka

TUNES OF TOMORROW
  • Spilledato: fre 13/09/24
  • Tidspunkt: 21.00
  • Dørene åbner: 20:00
  • Sted:
    Raschs Pakhuz
  • Kategori: Hiphop/rap
  • Pladser: Ståpladser
  • Billetpriser: 50 - 150 kr.
  • Dørsalgspris: 175 KR.

Arrangeret i samarbejde med Tunes of Tomorrow.

I løbet af kort tid har Filuka markeret sig blandt en af de mest lovende hiphop-navne herhjemme.

Bag projektet finder man det borgerlige navn Fiona Celeste Spang Bergsøe. Den danske rapper, sanger og producer er kendt for sit skarpe tekstunivers og gribende live-performance, og med rødder i den københavnske undergrund har hun formået at finde vej igennem den krakelerede asfalt.

Med en unik lyd bevæger Filuka sig i et spændingsfelt af energisk hiphop, med let-krydret varme toner fra soul og reggae, og med sit live-band i ryggen, så er det indtil videre lykkes at få det helt ud over scenekanten på adskillige festivaler og venues, herunder Uhørt festival, Vega, Den Grå Hal, Loppen og Nørrebro Teater.

Filuka er på vej med en serie af helt nyt materiale, som præsenteres på endnu flere af landets scener i 2024. Og hun udgiver i den sammenhæng sin første single fra albummet ved navn “Hovedet På Blokken”. Og man må bestemt sige, at Filuka ligger hovedet på blokken på den danske musikscene. Hun er nemlig ét af de kvindelige hiphop navne, der står stærkt på sit selvskabte fundament og ikke mindst tør sige hvad hun mener, rent ud af posen.

Singlen “Hovedet På Blokken” blev fornyelig præsenteret til Filukas koncert på festivalen Uhørt, koncerten trak glimrende omtale fra bl.a. Gaffa og Bands Of Tomorrow.

I anmeldelsen fra Gaffa skribent Adam Bouttai fulgte 5/6 stjerner og følgende ord:

“Splinternye “Hovedet På Blokken” får publikums-urpremiere med fællessang fra andet refræn. Ud af en skarp sætliste er det umiddelbart dét track, som levere flest punchlines i kæberasler-segmentet. Publikum er totalt vakte til rowdy tilstande med tekst, der får hjernebarken på gled. Alle på Uhørt kan ikke andet end at gå herfra som Filuka-fans. Kæmpe talent. Kæmpe setup med voldsomt meget musikalitet og lyrisk spidsfindighed at finde. Ordekvilibristen og band har været beyond bad-ass.”