Kamæleonkoncerter

 2014114205134.jpg

Musikhuzet arrangerer årligt ca. 4-6 kamæleonkoncerter. Kamæleonkoncerterne er professionel musik af høj kvalitet spillet i børnehøjde. Hovedformålet er at give børn en stor musikalsk oplevelse sammen med deres forældre.

Kamæleonkoncerterne tog sin begyndelse i 1995, og der har igennem årene været mange børn og voksne landet over, som er gået hjem med nye musikoplevelser i ørene. Trods de mange musikalske succesoplevelser, har det været svært, at få koncerterne til at bide sig rigtig fast rundt om i kommunerne. LMS har derfor udarbejdet et nyt koncept for koncerterne. Vi forestiller os, at der etableres lokale foreninger i stil med børnefilmklubberne, der tilbyder 4 koncerter om året i et abonnement til børn 5-8 år og deres forældre.

Idégrundlag
Hører børnene ikke musik nok? Jo, aldrig har børn vel hørt så meget musik som i dag, men det kniber voldsomt med variation, kvalitet og bredde. Derfor er idégrundlaget for Kamæleon Koncerterne, at de skal give børn nye og anderledes musikoplevelser. De skal opleve at musikken er levende, vedkommende, kommer dem i møde og vil dem noget – i modsætning til den fjerne musiker ved en mega-koncert eller på CD og video, der mere har karakter af ikon. Den kræsne kulturforbruger kræver musikalsk nærvær af en god koncert, og det samme synes vi børnene har krav på i en alder hvor deres musikalske smagsløg endnu er uspolerede, sensitive og særdeles velfungerende.

Det kan synes som en voldsom opgave, men den egnede musik findes rent faktisk, og LMS har gennem sine 10 år med skolekoncerter, børnehavekoncerter, familiekoncerter m.m. en stor erfaring i at finde den. Det er noget af det, vi kan byde på i denne sammenhæng.

Målgruppen
for aktiviteterne er primært de 5-8 årige, der har en stor oplevelsesappetit og en stærk kvalitetssans. Mange har endnu ikke fået koncertoplevelser i børnehave eller skole, og kan sagtens kapere dem. For at få dem i tale skal forældrene være med, og det er en pointe i sig selv, at familierne får mulighed for at gå ud og få gode (musik-)oplevelser sammen. Vi ved, at der er interesse for det i mange familier. De tiltag, LMS hidtil har lavet på området har haft mere ad hoc karakter og har manglet lokal forankring med et længere sigte, der kunne få dem til at bide sig fast og være en aktivitet, man regnede med, når man planlagde familiens fritid. Derfor vil vi nu gerne have Kamæleon Koncerterne over i en fase, hvor de etableres som en mere kontinuerlig aktivitet.

 

PROGRAM