Soleima

Lørdag 18. marts 2023, kl. 20:00

Soleima

Køb billetten her
Support:Betty Bass
Entre forsalg:245,00
Entre dørsalg:270,00
Genre:Pop
Bemærk:Kombineret stå og siddekoncert uden mulighed for at bestille siddeplads - kom tidligt, hvis du ønsker siddeplads.
Dørene åbnes:Kl. 19:00
Sted:Musikhuzet

Vi har sat en begrænset pulje Early Bird billetter til salg for 123 kr. - HALV PRIS - først til mølle!

--

SOLEIMA BEGIVER SIG UD PÅ EN REJSE – OPLEV HENDES DANSKE MATERIALE LIVE, NÅR HUN BESØGER 15 BYER

Soleima skød i foråret sit nye dansksprogede musikalske eventyr i gang med singlerne ”Livet Begynder” og ”Kanterne”. Nu er hun aktuel i DR’s Min Sang Til Danmark samt Toppen af Poppen, hvor hun tryllebinder deltagere og seere med sin særegne vokal og ærlige fortolkninger. Nu er Soleima klar til at fremvise et helt unikt show med 15 koncerter rundt i landet i både efteråret 2022 og foråret 2023.


”Tror du egentligt, det er den rette vej? Er det underligt at undre sig?” lyder det på sangen ”Livet Begynder”, som blev startskuddet for Soleimas nye eventyr med dansksproget musik. Soleima har længe arbejdet på sit kommende album ”Nationens Skrammer”, der er skrevet i en tid, hvor Soleimas liv blev sat på pause, og hvor hun måttet erkende, at pauser er en del af rejsen. Stilstanden gav plads til transformation i alle dens afskygninger. Med det kommende album har Soleima fundet en ny version af sig selv – en mere organisk, håndspillet og levende udgave – men hun har også fundet hjem i det danske sprog. Til de kommende koncerter har Soleima ligeledes udfordret sit musikalske setup, hvor hun har samlet et gennemmusikalsk orkester, der bl.a. består af musikerne Villads Tyrrestrup (Liss), Tobias Laust Hansen (Liss) og Barbro Kuypers (Barbro). Soleimas ambition med showet er, at det skal være levende, håndspillet og skubbe grænserne for, hvad koncertformatet kan, når det møder nogle greb fra teaterverdenen. Derudover er det vigtigt for hende at skubbe sine egne grænser for, hvad hun kan tillade sig på en scene. Hun vil tage publikum med på en rejse, og udtaler:

”Med mine danske sange, har jeg fundet ind til en ny version af mig selv – men jeg har også fundet hjem igen. De er skrevet i en tid hvor mit liv blev sat på pause, og hvor jeg måttet erkende at pauser er en del af rejsen. Stilstanden gav plads til transformation i alle dets afskygninger, og jeg glæder mig til at invitere publikum med til et helt nyt kapitel i min musikalske rejse.”

Til november kan publikum opleve Soleima sammen med stort band til deres største headliner koncerter til dato i Store VEGA, København torsdag d. 24. november og Train, Aarhus lørdag d. 26. november. Derudover annoncerer hun samtidig en længerevarende turné til marts 2023, hvor de besøger 13 byer rundt i hele landet.

”Til de kommende koncerter, kan folk forvente noget helt nyt fra mig. En mere organisk, håndspillede og levende vej, hvor vi tør blande temaer fra musikkens verden med noget ’stramt’, koreograferet og teatralsk. Det er noget man ser meget udenfor Danmark med artister som bl.a. Lorde, Solange og St. Vincent, og jeg ønsker at skubbe til hvad koncertformatet kan.” lyder det fra Soleima.

Mange kender Soleimas vokal fra poppede RnB-sange som 'Chears for the Tears', ’Breathe’ og 'Roses' – og senest den dansksprogede single 'Livet begynder'.
Sangeren og sangskriveren – med det borgerlige navn Sarah Mariegaard – startede i 2006 ud som en del af det aarhusianske hiphop-kollektiv Flødeklinikken, der står bag hits som 'Jeg vil se dig græde' og 'Piger med pistoler'. I 2015 udkom hun for første gang med sin egen musik under kunstnernavnet Soleima, og to år senere vandt hun talentprisen ved P3 Guld. Indtil nu har Soleima udgivet engelsksproget musik og etablerede sig for alvor med albummet No. 14 og singlerne ’Breathe’, ’Paper’, ’Cracks’ og ’Low Life’ der fik heftig radio airplay, med sidste to nævnte singler som Ugens Uundgåelig på P3 samt et internationalt gennembrud i USA. Lige nu er Soleima aktuel med ’Godnat Lille Land’, som er en del af DRs store musiksatsning ”Min Sang til Danmark”, samtidig med at du kan opleve Soleima fortolke andre danske musikeres musik i TV2’s ”Toppen af Poppen” – hvor Pernille Jensen fra Politiken dertil har tweetet: ”Det kan godt være, at det ikke er en konkurrence, men altså, Soleima vinder Toppen af Poppen i år.”

Koncerter – Efterår 2022
To. 24. november – København, VEGA
Lø. 26. november – Aarhus, Train

Koncerter – Forår 2023
To. 2. marts – Herning, Fermaten
Fr. 3. marts – Kolding, Godset
Lø. 4. marts – Silkeborg, Kedelhuset
To. 9. marts – Sønderborg, Sønderborghus
Fr. 10. marts – Skanderborg, Kulturhuset
Lø. 11. marts – Odense, Posten
Fr. 17. marts – Køge, Tapperiet
Lø. 18. marts – Bornholm, Musikhuzet
Fr. 24. marts – Vejle, Bygningen
Lø. 25. marts – Fredericia, Tøjhuset
To. 30. marts – Viborg, Paletten
Fr. 31. marts – Aalborg, Musikkens Hus
Lø. 1. april – Skjern, Remisen

Åbn video på youtube

Links:

PS:
Betty Bass


Betty Bass synger inderlige soul melodier, når hun kombinerer trap beats med drømmende vokal, inspireret af Aretha Franklin, Etta James, H.E.R, Solange og SZA. I 2019 udgav Betty sin debut single “The Sweet Role”, efterfulgt i 2020, af singlerne “Late Night Call”, “Vibe Out” og “Sideways”, som allerede tæller over 2 mio. streams på Spotify og masser af radio airplay.

Med sit debutalbum “Grown”, som indeholder 16 personlige sange af international klasse, etablerer hun sig som danmarks nye soul og R&B stjerne.

PROGRAM