Brimheim

Fredag 2. september 2022, kl. 21:00

Brimheim

Køb billetten her
Support:Søren Manscher
Entre forsalg:150,00
Entre dørsalg:175,00
Genre:Alternative/indie
Bemærk:Stående koncert. Medlemmer af Club Rising kan købe billet i forsalg for 30 kr.
Dørene åbnes:Kl. 20:00
Sted:Raschs Pakhuz

»Fuck, hvor er jeg dårlig til at leve livet!« har dansk-færøske Brimheim sagt om sig selv – spoken like a true millennial.

Ikke desto mindre har hendes indre eksistentielle kaos affødt et usædvanlig smukt gothpop-univers, hvor bedrøvet guitar i samspil med hendes dybe, inderlige stemme kan få tiden til at stå stille.

Bag navnet Brimheim finder man sangerinde og sangskriver Helena Heinesen Rebensdorff, hvis kunstnernavn betyder ‘brændingens hjem’ og stammer fra hendes færøske ophav.

Som en krydsning mellem PJ Harvey og Caroline Polachek besidder hun et følelsesmæssigt mørke og en rocket mystik, der bliver løftet af poppens lovning på fængslende omkvæd og enkle melodier. Teksterne er ængstelige og emmer af eksistentiel forvirring og sårbarhed, men melankolien bliver altid omfavnet af humor og håb.

Brimheim udgav sin debut-EP ‘Myself Misspelled’ i efteråret 2020 og høstede store roser fra adskillige danske medier og dagblade. Singlen ‘Exquisite Bliss’ blev desuden ‘Ugens Uundgåelige’ på P3 og fik plads top track-listen hos Soundvenue, der desuden udnævnte Brimheim til én af årets ‘Springere’. 2020 var også året, hvor blev Brimheim nomineret til den danske kritikerpris ‘Steppeulven’ i kategorien ‘Årets håb’.

Efter koncerten kan du danse videre til DJ Niall Roberts, der vil diske op med svedig disko og lækker soul for dig.

HAPPY HOUR i baren kl. 20-21 (fra døren åbner indtil koncerten) og ca. kl. 22-23 (efter koncerten):

10 shots 120 kr. (normalpris 25 kr. pr. shot)
4 fadøl 120 kr. (normalpris 50 kr. pr. fadøl)
3 vodka/Redbull 120 kr. (normalpris 55 kr. pr. stk.)

KONCERTEN ER ARRANGERET I SAMARBEJDE MED CLUB RISING HVOR DU SOM MEDLEM KAN KOMME TIL KONCERTER MED UPCOMING MUSIK FOR KUN 30 KR.

Åbn video på youtube
Åbn video på youtube

Links:

PS:
Søren Manscher


Søren Manscher debuterede i 2019 ud som dansksproget solist med albummet Det Er Balancerne, Der Holder Sammen På Det Hele. Samtidig turnerede han landet tyndt som support for Søren Huss. Før det havde Søren Manscher huseret i undergrunden med to engelsksprogede bands – Harmonics og Oh Lois.

--

Søren Manscher udgave sit andet album i marts 2022. Med det markerer han et stærkt musikalsk ståsted med sange fra virkeligheden fortalt med en stemme, der på én gang er ligetil og poetisk.
Flere af sangene er blevet til i samarbejde med andre – bl.a. Teitur og GRETA.

Den Stærke Sol rummer 10 sange, hvoraf nogle er skrevet på Færøerne, nogle i samarbejde med Teitur og nogle fra et hjemligt vindue. Sangene er præget af den tid vi har levet i – de søger en ro og en pagt med stilstanden, selvransagelsen og tilvænningen til en ny virkelighed.

Tre singler er sendt af sted forud for Den Stærke Sol. Alle tre stærke popmelodier med en tydelig Manschersk signatur. Søren Manscher skynder sig ikke, hverken i sine melodier eller sine tekster. Uanset om tempoet skrues op eller ned er der en ro i hans vokal og fortællerstemme, som undersøger helt grundlæggende følelser gennem historier fra et genkendeligt liv.

De første to singler lagde ud med omkvædsbårne indiepop-stemninger og titler – Det Gode Menneske og Jeg Ønsker Dig Et Godt Liv – som giver et godt praj om den søgen, der ligger som en understrøm albummets sange; et ønske om at acceptere og forstå både sig selv og sine medmennesker.
Den proces antager mange skikkelser på Den Stærke Sol. I titelnummeret får vi et stærkt personligt indblik i Sørens relation til sin farmor – og igennem hende til hans afdøde farfar.

”Vi har så mange mennesker omkring os, selv i familien, som vi måske kommer til at glemme ikke bare er ”rekvisitter” i vores liv. Jeg nåede ikke at lære min farfar at kende, men jeg nåede heldigvis at lære min farmor lidt at kende, inden hun gik bort – altså at få spurgt og lyttet til hendes historie. Den der interesse for vores medmennesker generelt er så vigtig, hvis vi gerne vil forstå hinanden – og vel også os selv”, fortæller Søren.

Albummets fokustrack Jeg Har Rødder, Du Har Vinger er lys og enkel i sin tone, og ligesom Den Stærke Sol er den skrevet på Færøerne. Hvor singlen Jeg Ønsker Dig et Godt Liv tager os med ind i den forståelse af hinanden, der først bundfælder sig lang tid efter en brudt relation, så søger Jeg Har Rødder, Du Har Vinger at finde den accept midt i forholdet.

”Vi er forskellige, og det er okay. Den accept fylder meget i teksterne på albummet. Musikalsk er albummet også et udtryk for, at jeg har accepteret mit eget musikalske ståsted. Hvor jeg før måske har søgt det mere eksperimenterende, mere artsy og dyrket alter egoer, så er det her album en tilbagevenden til håndværket, til guitaren og det jeg er god til – og glad for”.

Søren Manscher gjorde sig første gang bemærket i 2019 med debutalbummet Det er balancerne, der holder sammen på det hele, som fik stor opbakning hos bl.a. Politiken og DR P4. I 2020 kom den mere eksperimenterende EP Ø og i 2021 har singlerne Det Gode Menneske og Jeg Ønsker Dig et Godt Liv givet os de første indblik i Sørens nye sange.

Sideløbende med udgivelserne har Søren spillet flere livejobs end de fleste i de seneste coronainficerede år. Med en lang række have- og stuekoncerter herhjemme og koncerter i både Norge og på Færøerne det seneste år, har han fundet mange alternative veje til livescener og publikum.

Den sidste singleforløber for Den Stærke Sol udkom i februar 2022; Vi Samles i Lergravsparken. Melodien er skrevet af GRETA og den kommer med en let flower power vibe og en underholdende observation af de mennesker, der på en dag under coronapandemien var taget i Lergravsparken med hver sit formål eller mangel på samme. En kærlighedserklæring til tilfældighedernes meningsløshed.

PROGRAM