Andreas Toftemark Quartet

Søndag 25. september 2022, kl. 15:00

Andreas Toftemark Quartet

Køb billetten her
Entre forsalg:150,00
Entre dørsalg:175,00
Genre:Jazz
Bemærk: Unummererede siddepladser. Medlemmer af Jazzklub Bornholm kan købe forsalgsbillet for kr. 100 eller kr. 125 i indgangen. Unge u. 26 år kan købe billet i forsalg for 30 kr. eller 50 kr. i indgangen.
Dørene åbnes:Kl. 14:00
Sted:Raschs Pakhuz

I marts 2020 forlod Andreas Toftemark sit hjem i New York, da Covid-19 pandemien slukkede for musikken i jazzens hovedstad. Efter de sidste års liv som professionel musiker i New York, er Andreas tilbage i København for at etablere sig på den danske og europæiske musikscene. Med sig i Toftemark Quartet har han Calle Brickman, Mathias Højgaard og Andreas Svendsen. Alle fire er unge fremadstormende, internationalt uddannede jazzmusikere, med ambitioner om at skabe et nyt bud på den klassiske jazz kvartet anno 2022.

Toftemark Quartet spiller en kombination af Andreas’ egne kompositioner og nye originale arrangementer af sange fra The American Songbook. Med en fælles respekt for jazztraditionen og en legende tilgang til musikalske former, harmonier, improvisationer og rytmer skaber gruppen musikken sammen. Bandets repertoire byder på swing, blues, ballader, latin, tango, åbne grooves, og powerjazz; alt sammen elegant fremført med et nutidigt touch.

Allerede under sin studietid på New School of Jazz arbejdede Andreas Toftemark målrettet på at blive en del af New Yorks jazzscene, og som nyudklækket professionel i 2018 kunne han faktisk leve af at være musiker i jazzens hovedstad. Han spillede i gennemsnit et gig om dagen, og da byen lukkede ned var han få dage fra at skulle indspille mit debutalbum. Andreas Toftemarks livssituation blev altså med et slag totalt ændret.

Så da han lettere chokeret og med en helt tom kalender landede i Københavns lufthavn den 18. marts, var det med en oplevelse af at have mistet alt. Men behovet for og viljen til at udtrykke sig forsvinder jo ikke, selv om koncertstederne var lukkede! Og efter lidt tid gik det op for hamg, at hele Coronasituationen faktisk åbnede en unik chance for at samle nogle af alle de dygtige danske unge jazzmusikere, som stod i samme situation som ham selv, og få noget nyt til at gro. Derfor gik han straks i gang med at skrive en hel masse musik, arrangere jam sessions med en række forskellige musikere. Calle, Andreas, Felix og jeg.

Andreas Toftemark elsker, lever og ånder for jazz og finder utrolig stor inspiration ved at lytte til jazzgiganter som for eksempel John Coltrane, Charlie Parker og Lester Young. For ham er jazzens historie og traditioner en uudtømmelig kilde til inspiration og fortsat musikalsk udvikling. I sin egen musik lægger han stor vægt på musikalsk nerve, et brændende swing, og nysgerrighed, - og går heller ikke af vejen for en grad af sentimental inderlighed.

Calle, Felix, Andreas’ og Andreas Toftemarks tilgang til jazzen minder meget om hinanden, og de havde stor fornøjelse af at spille koncerter sammen i løbet af sommeren. Derfor er han også rigtig glad for, at alle straks var med på at realisere ambitionerne om at danne bandet. De er alle virkelig begavede musikere med et stort teknisk og musikalsk overskud og har samtidigt de menneskelige egenskaber, der giver bandet frihed til at skabe musikken sammen og udvikle den lyd, Andreas Toftemark har i sit hoved og hjerte.

Det var med stor glæde at han i 2021 kunne annoncere sit og bandets debut album, A New York Flight. Pladen er indspillet i samarbejde med tonemester Henrik Holst Hansen og blev udgivet i 2021 under pladeselskabet April Records.

Line-up:
Andreas Toftemark (sax, comp)
Calle Brickman (p)
Anders Fjeldsted (erstatter Mathias Højgaard) (b)
Jacob Lindberg (erstatter Andreas Svendsen) (d)

PROGRAM