Bjarke Falgren Quartet

Søndag 12. december 2021, kl. 15:00

Bjarke Falgren Quartet

Køb billetten her
Entre forsalg:150,00
Entre dørsalg:175,00
Genre:Jazz
Bemærk:Siddende koncert - unummererede pladser. Medlemmer af Jazzklub Bornholm kan købe forsalgsbillet for kr. 100 eller kr. 125 i indgangen.
Dørene åbnes:Kl. 14:00
Sted:Raschs Pakhuz
Arrangør:Jazzklub Bornholm

Bjarke Falgren (violin)
Janus Templeton (trommer)
Morten Lundsby (kontrabas)
Henrik Hallberg (guitar)

Tag på en musikalsk rejse sammen med violinist, Bjarke Falgren, når han sammen med sin velspillende quartet gæster Raschs Pakhuz søndag den 12. december klokken 15.00.

Til koncerten vil du opleve den prisvindende og 4-dobbelte grammyvinder, Bjarke Falgren, slippe kreativiteten løs sammen med nogle af Skandinaviens ypperste musikere. Her vil de på bedste vis forløse Bjarkes originale kompositioner med en rejse rundt i hele følelsesregisteret - fra det lyriske og melodiøse til det virtuose, legende og rå-swingende.

Musikken tager udgangspunkt i jazzen, men er krydret elementer fra alt fra folkemusik til brasilianske rytmer og klassisk musik.

Med Bjarke Falgren Quartet er der garanteret en passioneret, bevægende, nærværende og swingende koncertoplevelse fra øverste hylde

Bjarke Falgren er 4-dobbelt grammyvinder, og har siden 7-års-alderen dedikeret sig selv og sit liv til at mestre sit instrument og den musik, der strømmer igennem hans næsten 300 år gamle sigøjnerviolin. Svend Asmussen - af mange set som verdens største jazz-violinist - har begejstret betegnet ham som sin arvtager, og bestemte før sin død i 2017 at Bjarke skulle være den første modtager af "The Ellen & Svend Asmussen Prize 2017". Senest har Bjarke også modtaget Trelleborgfondens Kulturpris: "Grundtvig-Marie prisen" 2017.

Bjarke turnerer verden over, og har udgivet 10 cd’er. Desuden skriver og producerer Bjarke film og teatermusik og underviser på musikkonservatorier i ind og udland.

Pressen skriver:

Bjarke Falgren kæler lækkert og opmærksomt for tonerne fra sin violin. Hver enkelt tone får opmærksomhed, så den bliver til at tage og føle på. En tone er ikke bare noget, der sættes i gang og varer, til næste tone begynder. Den er en verden i sig selv.
Tonevuggeren og superswingeren Falgren fornyer og afpudser jazzens kernegods og hans måde at kæle tonerne frem og få violinen til at tale på, er hans egen fine måde.” Thomas Michelsen, Politiken

Bjarke Falgren er en sjældent talentfuld, teknisk velfunderet og kunstnerisk vidtfavnende, rytmisk musiker. Jeg har altid set ham som en musikalsk mastermind, for sådan er hans autoritet på scenen: Han betager med den organiske lethed hvormed, han optræder. Med en forunderlig sans for det kulturelt særegne og en helt egen kant og karakter gør han violinen til talerør for sine egne følelser. Han har styrken og kvaliteten til at berede vejen for et internationalt gennembrud. Han burde indgå et samarbejde med Pat Metheny - for musikaliteten og det åbenlyst foretrukne klangbillede er jo af samme støbning!
Ivan Rod, Gaffa.

Falgren spiller med en besnærende elegance og en afspændt swingfornemmelse helt uden falbelader. Ingen udvendige gimmicks men masser af inderlighed og varme. i et moderne tonesprog giver Falgren hver eneste tone på sit dejlige instrument en glød, der vidner om et helt særligt nærvær. Han er en melodiker med en særlig sans for de sarte detaljer og det tilsyneladende enkle. Falgrens violin klinger så kønt at det nærmer sig det hjerteskærende når han fortæller os noget om at tage vare på de indre musikalske kræfter, der nænsomt slippes fri med et perlende forfriskende og overskudspræget violinspil og viser hvordan traditionen kan opdateres med en musik, der i så høj grad er levende og til stede.
Jakob Hassing, Jazz Special

Bjarke Falgren forkæler os med en smuk og følelsesbetonet musikalsk oplevelse. Som om violin og bue er vokset sammen med hans arme og således bliver en del af ham selv. Hans lette og sensitive strøg tilfører en personlig falgrensk karakter og samtidigt udforsker og demonstrerer han violinens flerfarvede udtryksmæssige muligheder. Salig Svend Asmussen nåede at sende sin unge kollega i vej med sin støtte og stærke anbefalinger, bl.a.at han betragtede ham som sin naturlige efterfølger. Det mere end antyder Bjarke Falgrens høje musikalske niveau og fremtidige muligheder. Det skal blive særdeles interessant at følge hans videre udvikling.
Nils Thorlund, Rootszone

Bjarke Falgren er siden syvårsalderen vokset op med violinen i hånden og demonstrerer en sjælden sanselighed i sit spil. Kodeordene er til stadighed sensualitet, smerte og passion. Med en virtuositet og originalitet præsenterer Falgren sig som Danmarks ubestridte ‘Mr. Fiddle’. Martin Loft, Loftskammer Bjarke Falgren er i særklasse en fabelagtig violinist, den hardest swingin’ jazzviolinist jeg har hørt siden Stuff Smith og jeg betragter ham som min arvtager.
Svend Asmussen

Falgrens musikalske sprogdygtighed er grænseløs, hans præcision og hans spektakulære, forførene lyriske spil gør, at man skal lede længe efter et superlativ som kan dække
- Manuel Weber, Kieler nachrichten

Falgren spiller med en fandenivoldskhed, en stor tone og et bid i strøget, der meget vel kan minde om Stuff Smiths, men Falgrens musikalitet stikker dybere end Smiths
- Boris Rabinowitsch, Politiken

Falgren en mycket kompetent speleman som kramar känslor ur sitt instrument man knappast trodde var möjligt

- Bo Carlsson, Österlen magasinet

Åbn video på youtube

Links:

PROGRAM