Søren Huss

Lørdag 9. november 2019, kl. 21:00

Søren Huss

Køb billetten her
Support:Søren Manscher
Entre forsalg:345,00
Entre dørsalg:375,00
Genre:Rock
Bemærk:Stående koncert.
Dørene åbnes:Kl. 20:00
Sted:Musikhuzet

I 2002 bragede Søren Huss og bandet Saybia ind på de danske hitlister med nyklassikeren “The Second You Sleep”, og markerede sig lynhurtigt som et af tidens største popbands.

I dag har frontfiguren Søren Huss udgivet tre albums under eget navn, senest i 2017, hvor han udgav albummet “Midtlivsvisen”, der fulgte kort efter hans medvirken i TV programmet “Toppen af Poppen”.

Med sit omfattende og hit-spækkede katalog, har Huss i dag indtaget sin retmæssige plads blandt landets mest eftertragtede artister, når han drager ud på sine Danmarksturnéer, hvor billetterne rives væk på rekordtid.

PS:
Søren ManscherSøren Manscher er et relativt ubeskrevet blad på den danske musikscene, men den 29-årige sanger og sangskriver er en erfaren musiker, som har været aktiv i flere indiebands, hvor han fortrinsvis har skrevet og sunget sange på engelsk. Med sin aktuelle single ‘Lagener’ springer han ud som poetisk og skarpsindig historiefortæller i eget navn. Men i modsætning til tidligere bliver sangene denne gang skrevet og sunget på modersmålet:

“Jeg har skrevet på dansk i mange år, men havde ikke sådan rigtig fået hul ind til hvad mit sprog egentlig var. Imens jeg studerede på konservatoriet i Aarhus, fik jeg en trang til at skrive meget mere hverdagsnært, sådan helt konkret om hvad sker er i hverdagen. For eksempel om mærkelige fester, pinlige kommentarer, kærestesnakke - sådan nogle ting, som folk virkelig kan forholde sig til. Det blev lige pludselig interessant for mig. Jeg tror, det kom af, at jeg boede sammen med nogle venner, som var vilde med Skammens Vogn, hvor Nikolaj Zeuten er virkelig god til at beskrive de der ting. Her skete der et eller andet med mig, så jeg tænkte, “Nå det behøver ikke at være så alvorligt eller trist, hvis jeg vil røre folk. Det kan også godt være underfundigt og sjovt” - fortæller Søren Manscher.

Dansksprogede hverdagssange. Sådan beskriver han selv sine dagbogsagtige sange, der ofte handler om forsøget på at forstå det sociale spil og begå sig mellem andre mennesker. Tematisk kredser de poetiske sange om småt og stort i hverdagen, hvor fokus er på det nære og genkendelige. Det præger også førstesinglen ‘Lagener’, som dog skiller sig en smule ud ved at være en poetisk, men også lidt tvetydig, kærlighedssang:

“Jeg skrev ‘Lagener’ for et års tid siden i Finland, hvor min kærestes familie har sommerhus på en klippe med havudsigt. Tanken var at finde forskellige billeder på glæde i dagligdagen. For mig var det en nøgen kvinde, som ligger i blåbærlyngen i månelyset. Og lagenerne, der blafrer i vinden, mens samme kvinde vander en orkidé bag et vindue. Det er jo et meget idyllisk billede på, at her er der ro og fred. For mig er ”Lagener” langt hen ad vejen en glad sang, men der er også en tristesse i den. Der er en afstandtagen i det at betragte kvinden. Jeg’et drømmer om at komme tæt på, men samtidig er han hæmmet. Der er en afstand - og måske lidt en frygt for intimitet?” - forklarer Søren Manscher om debutsinglen.

‘Lagener’ er første smagsprøve fra Søren Manschers endnu unavngivne debutalbum, som efter planen udkommer i løbet af efteråret. Til oktober kan han desuden opleves på koncertscenerne rundt om i landet, når han drager med som support på Søren Huss’ ekstensive efterårsturné, der lægger vejen forbi spillesteder i 19 danske byer.

PROGRAM