Karl William

Lørdag 2. februar 2019, kl. 21:00

Karl William

Køb billetten her
Support:Lærke Emilie
Entre forsalg:200,00
Entre dørsalg:260,00
Genre:Pop
Bemærk:Stående koncert.
Dørene åbnes:Kl. 20:00
Sted:Musikhuzet

"På ret kort tid er det lykkedes Karl William at skabe en lyd, der er helt hans egen. Det startede med r’n’b, men med tiden er hans drømmende musik blevet en slags afdæmpet, stemningsfuld pop. Som om Karl William altid ser verden gennem en semigennemsigtig dis."

Karakteristikken stammer fra Soundvenue – der nævnte Karl Williams andet album som et af dem, de virkelig håbede på at høre i 2018. 5. oktober 2018 rammer albummet “Livet, Faldet & Alt Det Andet” så endelig musik tjenesterne.

Karl Williams stærke fortolkninger i sidste års Toppen af Poppen har, sammen med de tre singler, det også blev til i 2017 (”Forstenet”, ”Lidt af gange” og ikke mindst kæmpehittet ”Om igen”), i den grad også skærpet forventningerne. Og i 2018 har Karl William sat sig på radiofladen sammen med Burhan G og nummeret “Samme Vej”.

I 2016 blev Karl William tildelt en af dansk musiks største hædersbevisninger, i form af P3 Prisen. Et foreløbigt højdepunkt i en karriere, der vel nærmest kun har bevæget sig opad. Sammen med sine homies i musikkollektivet Hukaos var Karl William bannerfører for en ny lyd i dansk musik – i Berlingske beskrevet som: ”en dansk variant af en større international strømning ført an af de canadiske sangere Drake og The Weeknd, der i de senere år har haft stor succes med følsomme fraseringer, selvudleverende tekster og et stilet lyddesign fuld af lilla røg og narkotisk slæbende beats.”

For den da bare 20-årige Karl William var 2014 i den grad året, hvor han nåede det store publikum. Fra ”Døende”-EP'en råspillede P3-singlerne ”Foruden at forgude” og ”Syredronning”. Karl William spillede massevis af koncerter landet over, og der var pris-nomineringer fra både Gaffa, Steppeulven og Danish Music Awards.

”…ét langt udbrud af følelser, hvor intet er rosenrødt, men nærmere mudret som hukommelsen efter en bytur”, skrev Soundvenue i deres anmeldelse af debutalbummet ”Placebo”, der med hits som titelnummeret og ”Tale om noget” var endnu et step forward for den unge århusianske sanger. I 2016 kom EPen ”Livet”, hvor Karl William, ifølge Politikens anmeldelse, havde ”smurt silke på soul i sangene på ny ep, der har fokus på livet.” Det var også her, man fandt to af Karl Williams største hits ”Blind igen” og ”Alt er fint”.

Om den kommende tour udtaler Karl William selv: "Vi har efterhånden brugt de seneste par år på at færdiggøre vores album “Livet, Faldet & Alt Det Andet”. Det er blevet den seneste nye fortælling om hvordan jeg har det, og det glæder jeg mig til at komme næremere ind på, når vi tager på Tour i foråret. Folk kan forvente et set-up der matcher pladens Univers, da det er de samme mennesker på scenen, som har været til stede i studiet. Vi glæder os som aldrig før."

Åbn video på youtube
Åbn video på youtube

Links:

PS:
Lærke Emilie

I 2016 uploadede Lærke Emilie nogle af sine sange til DR’s KarriereKanonen, et talentudviklingsprogram hun senere ville gå hen og vinde. Det var her hendes første barndomsdrøm blev indfriet og siden da, er hendes sange blevet udgivet, og fulgt op af et utal af liveshows og radioplays.
Lærke Emilie har aldrig været i tvivl om sit karrierevalg og allerede som 8-årig, midt i idoldyrkelsen, fortalte hun sine forældre i Vejle, at hun fra nu af ville sætte alt ind på musikken.

”Som barn var Eminem mit største idol - jeg ville være som ham. Jeg lavede ugentligt papirs udklip af de interviews jeg kunne opspore og jeg brugte utal af timer på at slå hvert et ord op han rappede. Senere blev jeg besat af R’n’B-genren og tidens store pop-idoler.”

Lærke Emilie uploadede sine sange til DR’s KarriereKanonen, et talentudviklingsprogram hun senere ville gå hen og vinde. Det var her hendes første målsætning blev indfriet og siden er det blevet til pladekontrakt, masser af radioplays og op mod 900.000 streams på Spotify alene. Hendes musik kan beskrives som pop, med inspiration fra Hip hop og R’n’B, og hendes sangskrivning har tydelige spor af en tidlig fascination af rap.

Lærke Emilie drager sit publikum med en lyrisk ærlighed og dybde. Og som hun selv beskriver det, er hendes sange altid én til én med hvordan hun har det, når hun træder ind i studiet. Det er derfor aldrig til at forudse, hvad der kan forventes når en ny udgivelse dropper.

På scenen er Lærke Emilie som en uudtømmelig energibombe, der på sine sjælfulde klaverbårne sange suger publikum til sig som et sort hul inden det eksploderer i intens basdrevet dansefest.

PROGRAM