Troels Skovgaard & Friends - i Domen

Lørdag 27. maj 2023, kl. 20:00

Troels Skovgaard & Friends - i Domen

Køb billetten her
Entre forsalg:150,00
Entre dørsalg:175,00
Genre:Blues
Bemærk:Unummererede siddepladser
Dørene åbnes:Kl. 19:00
Sted:Domen, Kampeløkken Havn, Allinge

Vi har sat en begrænset pulje Early Bird billetter til salg for 100 kr. - først til mølle!

Troels Skovgaard (guitar/vokal) er singer/songwriter, guitarist arrangør, producer med tre soloalbums i bagagen og skriver iørefaldende sange i country/pop genren tilsat blues og en knivspids jazz.

Han har siden 2011 indtaget den tavse hjørneplads, bevæbnet med jazz-guitar i “Ørkenens Sønner”.

VINDER AF INTERNATIONAL KONKURRENCE I UK

I 2021 udgav Troels Skovgaard EP’en Someday My Ship Will Come In.

Herfra blev singlen Wash My Blues Away vinder af UK Songwriting Contest 2021 i Jazz & Blues kategorien.

Således fik Troels Skovgaard, internationalt, blåstemplet sin position som ophavsmand til en af årets bedste blues-sange.

SELECTED – SKAMROST AF BLUES 21

I efteråret 2022 udsendte Troels Skovgaard albummet SELECTED.
Også her er Troels’ skib kommet godt til kaj, for albummet er i den grad faldet i god jord hos den internationale anmelderside Blues 21. Her syntes redaktionen så godt om
albummet, at det blev udvalgt i deres Disc Select-kategori, og bl.a. fik følgende ord med på vejen:

”Dette album skal lyttes grundigt til med alle dets smagfulde og elegante nuancer. Den underliggende og farverige palet af detaljer, drager lytteren ind og gør det til en fornøjelse
at lytte på igen og igen.”
- Blues21.com

TROELS SKOVGAARD har i løbet af sin solokarriere bevæget sig mellem smukke, akustiske ballader med flerstemmige vokaler og elektriske blues/rock-numre, undertiden med en jazzy flavour. Stilarterne kan sammenfattes i det univers der hedder Contemporary Blues. Troels’ guitar-touch og lyd er blevet et trademark for ham, og genkendes straks når man lytter til hans musik.

I sin karriere som solist, har Troels udgivet fem album og en EP: Debuten “Troels Skovgaard” fra 2003, dobbeltalbummet “No Matter How Far I Go” fra 2006 samt “The Album - Songs of Life, Love and Lies” fra 2013. EP’en “Someday My Ship Will Come In” fra 2021, vinylalbummet “Instrumental Journey” fra 2021 og nu albummet “SELECTED” fra efteråret 2022.

Fra disse udgivelser er adskillige numre blevet spillet regelmæssigt på DR. Både P3, P4 og P5 har taget Troels til sig, og både UK-vinder singlen “Wash My Blues Away” og den seneste single “Treat Me Nice” fra Selected har fundet vej til DR’s playlister.

Line-up:
Troels Skovgaard (vokal, guitar)
Michael Sunding (pianist)
Dan Rasmussen (bas)
Niels Ratzer (trommer)

Om sine Friends fortæller Troels:

Michael Sunding
”Det var en lørdag aften, ovenikøbet en svedig én af slagsen. Scenen var Fatter Eskild i Aarhus, og her mødtes Dan, Michael og jeg til en overjordisk, fed jam. Siden har vi ikke set os tilbage. Michael er en legesyg og sprudlende musiker og en fantastisk pianist med rødder i Gospel, soul og jazz. Og når mine egne indspilninger bobler og slår gnister, så er det ikke mindst Michaels fortjeneste.”

Dan Rasmussen
”Hvem er det? tænkte jeg tilbage i 1997. En ung fyr, lige dér i tv-studiet med supergodt greb om bassen, hvorfra der aldrig undslap én eneste forkert tone. Og så var han groovy som bare pokker! Det var selvfølgelig Dan – Dan Rasmussen – mester-bassist i alle genrer, særligt Gospel. Vi har senere spillet tonsvis af aftener sammen, og jeg kan prale af at Dan er med på de fleste af mine egne indspilninger.”

Niels Ratzer
”Niels’ og mit venskab og musikalske makkerskab går tilbage til 80’erne. Vi mødtes ofte i forskellige studiesammenhænge. Jeg var allerede fan af Niels. Han spillede i bandet Frontline, og gjorde dybt indtryk på mig med sit musikalske nærvær og sin virtuositet. Det blev til senere utallige opgaver i alle ender og kanter af showbizz, og udover det, er det bare kanon hyggeligt at være i selskab med Niels. Han har altid mange gode ideer, og heldigvis findes mange af dem på mine udgivelser.”

Åbn video på youtube
Åbn video på youtube

Links:
troelsskovgaard.com...

PROGRAM