Dirt Forge + Late Night Venture

Lørdag 9. september 2023, kl. 20:00

Dirt Forge + Late Night Venture

Køb billetten her
Entre forsalg:150,00
Entre dørsalg:175,00
Genre:Metal
Dørene åbnes:Kl. 19:00
Sted:Raschs Pakhuz

Med det menneskelige synsfelt der spænder 120 grader, giver Københavnske Dirt Forge dig alle 360. Tunge guitar riffs, akkorder og skæve taktarter hvirvlende i en vortex af ambience, synths og udskiftende roller af de forskellige instrumenter trækkes lytteren gennem et lyrisk univers af menneskelige fejl og utilstrækkeligheder.

Centreret om en progressiv sangskrivning er der ingen do’s and don’ts I Dirt Forges verden – kun rejser ind I tomrummet for musikalsk opdagelse. Efter den anmelderroste ‘Soothsayer’ er Dirt Forge nu klar til at overtage verden med andet album ‘Interspheral’.

Ved at udforske en langt mere eksperimentel side af den tungere del af metal, træder Dirt Forge nu endnu længere over grænserne for hvad der er forventet inden for genren. Med producer Lasse Ballade (Solbrud, Slægt, Konvent) og Brad Boathright på mastering har Dirt Forge teamet op med det Stockholm-baserede label Majestic Mountain Records til et perfekt match.

--Late Night Venture

Det københavnske post metal-orkester LATE NIGHT VENTURE har en lang historie, der nu fortsætter med udgivelsen af kvintettens femte album ‘V: Bones Of The Extinct’ d. 17. marts 2023. Bandet blev dannet i 2006 og udgav samme år sit selvbetitlede debutalbum.

I 2012 tog de hul på sin “kosmiske trilogi” med det andet album ‘Pioneers of Spaceflight’, som blev fulgt op af ‘Tychonians’ i 2015 og fuldbragt med ‘Subcosmos’ i 2019.
Undervejs har LATE NIGHT VENTURE forfinet sin post-metalliske lyd rundet af bandets poetiske, skandinavisk klingende udtryk og samtidig spillet mere end 400 koncerter i hele Europa.

I skabelsen af ‘V: Bones Of The Extinct’ arbejdede LATE NIGHT VENTURE bevidst på at gøre musikken mere direkte end tidligere. Denne tilgang er resulteret i seks skarpt skårne kompositioner, hvor post rock-elementerne er nedtonede, og sangskrivning og riffs er i fokus. Bandets levende og skurrende æstetik er intakt, og som altid har kvintetten indspillet musikken live, denne gang med producer Patrick Fragtrup i legendariske Sweet Silence Studios (Metallica, Morbid Angel, Mew). Der arbejdes stadig med crescendoer og dynamik samt analoge synths og field recordings, men hvor tekster og vokaler førhen har været et musikalsk element på linje med de andre instrumenter, så fungerer de nu som et bærende faktor i det samlede udtryk. Samlet set fremstår albummet som bandets mest tunge, vrede og fokuserede til dato.

På det tre seneste albums, som udgjorde den nævnte kosmiske trilogi, har LATE NIGHT VENTURE arbejdet med en distinkt konceptuel ramme. Dette er fravalgt på ‘V: Bones Of The Extinct’, men selvom albummet ikke har et decideret koncept, er der på et mere eller mindre ubevidst plan alligevel opstået en klar tematik. Som vi alle efterhånden nok ved, lever vi nu i en historisk periode præget af opbrud, usikkerhed og foruroligende fremtidsudsigter. Da verden igen åbnede op efter pandemien, havde bandets to tekstforfattere Michael Falk og Jonas Qvesel noget at sige om det, der er fundet sted i verden, siden sidste album udkom. Hertil havde personlige oplevelser med død i den nærmeste familie efterladt et uudsletteligt indtryk, der sammen med samtidens generelle fortrædeligheder dannede grobund for albummets undersøgelse af menneskeheden og dens fremtid på kloden.

‘Bones Of The Extinct’ er en tekstbid, som er rammesættende for albummet, hvis numre hver især er billeder af uforudsete drejninger med irreversible konsekvenser. Teksterne kaster et personligt blik ud i verden og kan karakteriseres som jordnære dommedags-historier om forhold, der mere eller mindre berører alle på planeten. Blikket kastes på mennesket og dets natur, og alle vore bestræbelser i denne verden - og følgerne af denne drift. ‘Bones Of The Extinct’ er et billede på os selv, der kigger på knoglerne af os selv: på konsekvenserne af vores følelser, ord og handlinger. En dag vil vores historie ligge hen som de uddødes knogler - ikke mindst hvis vi følger den nuværende sti, som determineres af de grådige, ærgerrige og forfængelige. Menneskenes verden styres til stadighed af denne destruktive kraft. Formår vi som individer at ændre dette i tide, før vi sygner hen som art - eller er vi er dømt til at følge denne vej, der fører os til undergang?

Åbn video på youtube
Åbn video på youtube

Links:

PROGRAM