Cara

Søndag 17. september 2023, kl. 15:00

Cara

Køb billetten her
Entre forsalg:150,00
Entre dørsalg:175,00
Genre:Irsk folkemusik
Bemærk:Unummererede siddepladser. Medlemmer af Jazzklub Bornholm kan købe forsalgsbillet for kr. 100. Unge u. 26 år kan købe billet i forsalg for 50 kr.
Dørene åbnes:Kl. 14:00
Sted:Raschs Pakhuz

Et multi-internationalt band med irske, skotske og tyske medlemmer.

CARA turnerer verden over med unikke fortolkninger af keltisk musik, solidt forankret i den irske og skotske tradition, og præsenterer innovative arrangementer af traditionelt materiale sammen med anmelderroste originale kompositioner.

"Cara sound like Cara - there can't be a higher recommendation“
Folker! Magazine (Germany)

Med de to kvindelige forsangere kombinerer CARA vokal, klaver, violin, fløjte, guitar, sækkepibe og harmonika og leverer karismatisk tilstedeværelse på scenen.

De har stået øverst på plakaten på nogle af de største musikfestivaler med irsk musik og tiltrukket et stort publikum i USA, Australien, Tyskland, Irland, Skotland, England, Frankrig, Holland, Belgien, Østrig, Schweiz og Danmark.

Med to Irish Music Awards (Bedste nye irske kunstner 2010 og Top Group 2011), "Freiburger Leiter" 2018-prisen, fem studie- og to live-albums samt utallige optrædener , navigerer CARA ubesværet i rummet mellem tradionelt, sanger /sangskriver, “nu-folk” og akustisk pop. De lyder så glade og fulde af begejstring, at hardcore traditionel musikfans forenes med elskere af akustisk musik, og til sidst ender de alle med at danse og synge sammen.

"A world class band in top form."
Irish Music Magazine

"They boldly go where others fear to tread"
The Irish Times, Siobhán Long

„An outstanding concert band“
(Boston Irish Reporter, USA)

"a musical force to be reckoned with...they can really fly".
The Scotsman, Jim Gilchrist rating **** 4 stars

"They’ve been achieving wonders on the Celtic circuit. Look out for them!”
Iain Anderson, BBC Radio2

Om musikerne i bandet:

Gudrun Walther (vokal, violin, diatonisk harmonika) blev opdraget i et spillemandsdynasti med irsk, tysk og fransk folkemusik og begyndte at spille traditionel musik på violin i en alder af seks år. At synge er noget, Gudrun har lavet hele sit liv. Tilsyneladende sang hun med på Irish Rebel-sange, før hun kunne tale sproget.

Gudrun er en af Tysklands mest eftertragtede og velrespekterede traditionelle musikere. Hun spiller tysk traditionel musik sammen med Jürgen i et band kaldet "Deitsch", hvilket giver dem et stort ry i deres hjemland. De er også en del af det skotsk-tyske band "Litha", sammen med Aaron Jones (Old Blind Dogs, Kate Rusby Band) og Claire Mann (Ex-Tabache).

Hun har vundet adskillige priser med sin musik og sine indspilninger (German Folk Award, German Critics Award), gæstede mange genreoverskridende albums (El Houssaine Kili, Söhne Mannheims, Le Concert Spirituel), optrådt som solist med et stort orkester (Staatsphilharmonie Rheinland- Pfalz) og arbejdet som producer og co-producer i studiet. Hendes originale sange og melodier er en integreret del af Cara, og nogle er blevet coveret og indspillet af folk-bands i USA og Storbritannien. I 2016 blev hun bedt om at gæste hos det verdenskendte irske band, Téada, og udfylde for Sligo spillemandsmester Oisín MacDiarmada. I 2022 udgav hun et trioalbum med Damian McKee (Beoga) og Aaron Jones (Old Blind Dogs), og begyndte at turnere i sin nye duo med den verdenskendte knapharmonikaspiller, Andy Cutting fra England.

"Gudrun Walther could certainly hold her own in any Irish musical setting.“
Dirty Linen Magazine

"Her energy and stage presence was a joy to watch and she led the band through a set of tunes and songs that were just fantastic. It was a truly magic set. The festival stars of this year"
- Ceol Cholasa, Colonsay Folk Festival

Kim Edgar (vocals, piano)
Baseret i Edinburgh har singer songwriter Kims intensitet og intimitet i optræden ført til, at hun er blevet beskrevet som Skotlands helt egen Tori Amos (Sunday Herald). Kims sange, som tiltrækker femstjernede anmeldelser for sine indspilninger og liveoptrædener, afspejler hendes klassiske klaverbaggrund og hendes interesse for gyser, eventyr, feminisme og socialhistorie, som hun studerede under sin uddannelse i engelsk sprog og litteratur. Kim "kombinerer fortællinger om modig ærlighed med mørke lækre melodier" (Spiral Earth), og laver sange, der er "mærkeligt opløftende, på trods af de velformulerede, dystre tekster" (The BIG Issue). Hendes debutalbum, "butterflies and broken glass" (2008) modtog en femstjernet anmeldelse i Skotland i søndags, og hendes opfølgning, "The Ornate Lie" (2012) blev også anmelderrost, idet hun blev placeret som nummer 11 i de bedste skotske albums i 2012 (Sunday Herald), nomineret til bedste album (Spiral Earth) og prissat Ugens sangskriver (Iain Anderson, BBC Radio Scotland).

"Stories Untold" (2016) blev produceret af CARA bandkammerat Jürgen Treyz, og modtog også en femstjernet anmeldelse fra Spiral Earth, som sagde, at hun "formentlig er en af de bedste sangskrivere i Storbritannien i dag". Kim er også kommet i søgelyset som medlem af det genrehoppende kollektiv The Burns Unit, hvis debutudgivelse, "Side Show" (2010) blev budt varmt velkommen med optrædener på Cambridge Folk Festival, på Later With Jools Holland og for HRH The Queen, med bandkammeraten Karine Polwart.
Hendes udgivelse i 2023, "Consequences", ser hende samarbejde med folk som Boo Hewerdine, Ron Sexsmith, Horse og andre.

“Kim Edgar combines narratives of courageous honesty with darkly delicious melodies”
- Spiral Earth

Simon Pfisterer (irsk sækkepibe)
Simon trådte til i 2021, da den tidligere sækkepibespiller Hendrik Morgenbrodt skadede sin hånd, og dermed måtte lære det fulde koncertrepertoire med meget kort varsel – efter at have aldrig spillet med bandet før – og gjorde et fantastisk stykke arbejde! Oprindeligt fra Bayern i Tyskland begyndte han at spille forskellige slags sækkepiber i en alder af 8 år og fandt endelig sin kærlighed til irsk musik og især de irske såkaldte uilleann pibere i 2011. Simon afsluttede for nylig BA-uddannelsen i irsk traditionel musik og dans på Irish World Academy of Music and Dance i Limerick.

Under sine studier deltog Simon i klasser under undervisning af Blackie O'Connell og forskellige gæstevejledere.
Simon har optrådt med sine bands, projekter og som soloartist på festivaler og koncerter over hele Europa, i Kina og USA og har udgivet sit første soloalbum (et dobbeltalbum!) i 2022 til stor kritik. Lanceringskoncerten på Ennis Trad Festival (Irland) gik en storm!

„The album (Live) is full of Cara’s standout performances, for me the high point is the slow air (…), which draws every last ounce of emotion from the pipes.“
(Séan Laffey, Irish Music Magazine)

Jürgen Treyz (guitar, dobro, backing vocals) studerede guitar på MGI i München. I løbet af den tid blev han også engageret i traditionel og middelalderlig musik. I 1993 grundlagde han indspilningsstudiet Artes, som er specialiseret i akustisk og traditionel musik. Som guitarist, komponist og arrangør har han udgivet over 70 albums med sin egen musik, som involveret i radiospil, teaterstykker og tv-produktioner. Han blev gentagne gange belønnet med den berømte tyske kritikerpris. Som producer og studielydtekniker har han optjent sig selv den største respekt i den tyske traditionelle musikscene.

I 2006 grundlagde han "Deitsch" sammen med Gudrun, et projekt, hvor de arrangerede, indspillede og fremførte tysk traditionel musik i en nutidig stil. Deres to album "Königskinder" og "Heimat" blev modtaget med stor kritikerros, "Heimat" vandt den tyske kritikerpris. De fortsatte deres arbejde som en duo og udgav et dobbeltalbum med tysk og keltisk musik under deres egne navne i 2017. Ved siden af Gudrun er han også fuldtidsmedlem af internationalt succesrige kvartetten "Litha" med de skotske musikere Claire Mann og Aaron Jones , turneret over hele Europa og USA siden 2008. I 2016 begyndte Walther & Treyz at arbejde med projektet "Fiddles & Feet" sammen med den berømte Sligo spillemand, Oisín MacDiarmada og danseren og pianisten Samantha Harvey (USA). I 2018 Juergen udgivet en guitarbog og tutorial-cd, der underviste i fingerstyle-arrangementer til for længst forsvundne tyske traditionelle instrumentalstykker, udgivet af det berømte guitarlabel "Acoustic Music“.

"Cara’s adroitness in arrangements (Treyz in particular) is much in evidence here "
– Boston Irish Reporter

"Treyz hits the high mark though, with his complicated compositional arrangement on Odd Rhythms "
- Eileen McCabe, Irish Music Magazine

Åbn video på youtube

Links:
cara-music.com...

PROGRAM