Henrik Johannessen & the Roots

Søndag 5. marts 2023, kl. 15:00

Henrik Johannessen & the Roots

Køb billetten her
Entre forsalg:120,00
Entre dørsalg:140,00
Genre:Blues
Bemærk:Unummererede siddepladser. Medlemmer af Jazzklub Bornholm kan købe forsalgsbillet for kr. 90. Unge u. 26 år kan købe billet i forsalg for 30 kr.
Dørene åbnes:Kl. 14:00
Sted:Raschs Pakhuz

Vandt musikpris i Texas - nu gæster Henrik Johannessen & the Roots Bornholm

Den fynske trio lover at sende publikum direkte til Nashville, når de gæster Raschs Pakhus 5. marts 2023.


Countrymusik ikke længere nødvendigvis et udtryk for cowboystøvler og rhinsten. Selvom det har taget tid at integrere USA's store eksportvarer, i det flade markland langt fra det vilde vest, er en stigende interesse begyndt at bane vejen for genren herhjemme. Således affødes nye og spændende countrymusikere nu på den danske musikscene. Heriblandt fynske Henrik Johannessen, der i efteråret 2021 udgav sit anmelderroste debutalbum Farm Sessions.

Guitarist Kevin Monie (45) og kontrabassist Peter Pelle (40) var begge studiemusikere på Johannessens soloprojekt, da ideen om en ny country-trio opstod. Masser af akustiske strengeinstrumenter, en håndfuld velskrevne sange og en ombygget læderkuffert med indvendig stortromme, blev startskuddet på Henrik Johannessen & the Roots. Allerede i efteråret 2021 vandt trioen prisen ’Instrumentalist of the Year’ ved den internationale festival Texas Sounds, USA. Og i 2022 drog de på releaseturné med tyve danske byer på plakaten. I august blev HJ&Roots nomineret til ’Ud-Af-Det-Blå-Prisen’ ved Danish Music Awards Blues.

Om Henrik Johannessen
Henrik Johannessen er langt fra ny i gamet, når det handler om at betræde den danske musikscene. Gennem 90’erne boede han i Hollywood, og studerede på anerkendte Musicians Institute, hvor han b.la. modtog undervisning af Mr.Big’s Poul Gilbert, samt ikoniske Michael Jackson-guitarist Jennifer Batten. Ved årtusindeskiftet vendte Johannessen retur til Danmark, og skabte bands som Bad Monday, Den Danske Mafia og senere Hillbilly Bones. Inspireret af den moderne amerikanske country-sound, har han i en moden alder, nu fundet helt rette stig.

Således påbegyndte Johannessen i 2019 solokarrieren, og siden er det gået stærkt for den garvede musiker, der efterfølgende har spillet over 150 koncerter.


Åbn video på youtube

Links:

PROGRAM