Lørdag 24. september 2022, kl. 20:00
Køb billetten her | |
Entre forsalg: | 350,00 |
Entre dørsalg: | 375,00 |
Genre: | Udenfor Sæsonen |
Bemærk: | Kulturugearmbånd er obligatorisk. Unummererede siddepladser. |
Dørene åbnes: | Kl. 19:00 |
Sted: | Musikhuzet |
Jorden rundt på tre dage
En slags tema for koncertrækken Udenfor Sæsonen kunne være folke- og verdensmusik i bredeste forstand.
Vi skal i år møde den dansk/japanske sanger og sangskriver Mina Okabe. 22 år og allerede rigtig meget spillet på både DR P3 og P4. Hun er født i London, har boet i New York og Manila og er nu godt på vej til sit store gennembrud i Danmark. ”Et af de mest lovende navne i det danske musiklandskab”, skrev Gaffa og gav 5 stjerner for hendes nyligt udsendt debutalbum. ”Mina Okabe har spillet sig op i superligaen af dansk musik”, skriver Roskilde Festival i forbindelse med hendes optræden i år.
Luna Ersahin, forsanger og sangskriver i gruppen AySay, er opvokset mellem to verdener - den ene fod på den nordiske og den anden på mellemøstlig jord. En verdensborger fra Samsø, hvor hun boede med en dansk mor og en kurdisk far. Luna har bl.a. optrådt sammen med Aarhus Symfoniorkester for dronningen og kronprinsen til åbningen af Aarhus Europæisk Kulturhovedstad 2017. Gaffa skrev om hende og AySays debutalbum: ”Forførende dansk/tyrkisk forbrødring” og kvitterede med 5 stjerner.
Rikke Thomsen er en dansk/sønderjysk sanger og sangskriver, som det seneste år er slået igennem på live-scenen herhjemme med hendes ærlige og ligefremme sange på ægte sønderjysk. I 2019 fik Rikke Thomsen modersmålsprisen, og hun er blevet sammenlignet med Niels Hausgaard. Men Rikke er sin egen – med humoren til fælles. ”Fremragende guitarist og sangskriver”, skrev Gaffa og gav hende 5 stjerner. Vi, der kommer fra provinsen, må give hende ret, når hun synger: ”Det æ ålti koldt i København, om det æ somme, vinte, nat eller dau.”
Igen i år er den dansk/aarhusianske sanger og sangskriver Steffen Brandt med til at binde det hele sammen. Mon ikke der bliver mulighed for at trække på det skæve smil og synge med på det, der vel egentligt talt med tiden er blevet til folkesange.
Josefine Opsahl vil lede strygekvartetten, når de afsøger de steder, hvor folkemusikken i ny og oprindelig betydning har krydset og givet inspiration til den klassiske musik. Med mezzosopranen Josefine Weber vil også sangene blive udfoldet og fortolket.
Til sidst vil den næsten allerede kanoniserede rytmiske kvartet under ledelse af Christoffer Møller på klaver og Gustaf Ljunggren på sådan-cirka-det-hele – og med Jeppe Gram og Jeppe Skovbakke på trommer og bas - frygtløst kaste sig ud i modige og dristige arrangementer, hvor publikum spændes på pinebænken: Kommer de helskindet igennem? Slipper de levende fra det?
Koncerterne er eksklusivt sat sammen til dette års kulturuge og kan kun opleves på Bornholm. Udenfor Sæsonen er støttet af Augustinus Fonden, Bornholms Kulturuge og Bornholms Regionskommune, og produceres af Steffen Brandt, Musikhuzet Bornholm og SPOT Festival.
Rikke Thomsen
Den sønderjyske sangskriver Rikke Thomsen inviterer altid publikum helt tæt på og med ind i sit hjemstavsunivers. På klingende sønderjysk tages lytteren i hånden og dørene åbnes til det sted, Rikke er opvokset: velkommen til Blans i Sønderjylland og til både humoristiske og dybt alvorlige fortællinger om en opvækst med store drømme, svigt, venskab, udlængsel, afsavn og musik. Albummet ‘Opland’ (2021) er Rikke Thomsens musikalske og digteriske værk om det sted, der har farvet hende menneskeligt, eksistentielt og følelsesmæssigt, og lytteren kommer med helt ud på oplandet, et sted, de fleste bare kører forbi og aldrig skænker en tanke. Med glimt i øjet, ærlighed og nærvær, svøbes sangene ind i en autentisk folk-lyd og Rikkes stærke guitarspil. Hun bryder gennem lydmuren på sin egen stille facon. Efter udgivelsen af EP’en ‘Omve’n Hjemve’ modtog 28-årige Rikke Thomsen Modersmål Prisen 2019 for sin indsats for den sønderjyske dialekt - tilmed som den yngste modtager nogensinde.
Mina Okabe
Mina Okabes stemme er lige så drømmende og blid, som hendes tekster er bittersøde og længselsfulde. Modsætninger mødes, når dansk-japanske Mina Okabe med få linjer og ord og på ganske simpel vis, introducerer og placerer sig som en helt ny stemme og sangskriver i dansk musik. Fra sin seng på sit værelse, skriver sangfuglen alle sine fortiede følelser ned og fortolker dem som melodier på sin elektriske guitar. Og når hun synger sine drømmende popsange, der både klinger af soul og jazz og tager lytteren med mod fjerne himmelstrøg, er det som at åbne op for en dagbog fuld af en ung kvindes inderste og ærligste hemmeligheder. Privat er Mina et utroligt ydmygt væsen der hellere spørger ind og lytter til andre – fremfor, at skulle tale om sig selv. Derfor er musikken også blevet hendes udtryksform, fordi hun har nemmere ved at synge om sine følelser end at snakke om dem. Den unge sangerinde med globale rødder har hurtigt fået etableret sig selv som musiker, og med sin luftige engleagtige stemme åbner hun døren ind til en verden bygget af candyfloss og solskin.
Luna Ersahin
Luna Ersahin er en multiinstrumentalist med rødder i Kurdistan, Tyrkiet og Danmark. Hendes mission er at forbinde mennesker og kulturer gennem hendes musik, som hun skriver på kurdisk, tyrkisk og dansk, i flydende overgange. Hendes baggrund har gjort hende til en verdensborger, da hun har brugt store dele af sit voksne liv udenfor Danmark, hvor hun har tillært sig sprog og folkemusiktraditioner. Derfor kan man ligeså vel høre hende synge på svensk og spansk på det tyrkisk/kurdiske strengeinstrument saz og fyre den af på det brasilianske percussion-instrument pandeiro. Luna er forsanger i bandet AySay, som blandt andet er en del af årets line-up på Roskilde Festival, samt også den ene halvdel af duoen Luna Ersahin & Rezwan Taha.