The Quiggs

Lørdag 15. april 2023, kl. 20:00

The Quiggs

Køb billetten her
Entre forsalg:150,00
Entre dørsalg:175,00
Genre:Skotsk folkemusik
Dørene åbnes:Kl. 19:00
Sted:Musikhuzet

"Sange fra Skotland og den vide verden - en aften i folkesangens navn. Hvad enten det er traditionelt eller nyere materiale er kendetegnet for The Quiggs den melodiske sang og den gode historie. Her serveres sange, hvor sjælen når med."

"The indicators of true quality extend to the individual and collective strengths of the Quiggs themselves, for both are fine singers with a nice line in close harmony, and both are natural experts in the art of choosing excellent songs..." David Kidman, The Living Tradition.

"The Quiggs are blessed with a rare musical talent "
Kenneth Ferguson, Corstorphine folk

"The Quiggs" er en skotsk/dansk duo, der består af ægteparret Stephen og Pernille Quigg. Stephen Quigg er en veletableret folkesanger, der har levet af musikken i over 40 år. Han er opvokset på den skotske vestkyst hvor den lune humor og traditionel musik kom ind med modermælken. Stephen har i alle årene optrådt solo men indgik desuden i den legendariske skotske folkemusik gruppe "The McCalmans".

Gruppen gæstede Danmark igennem mange år, helt op til bandets ophør i 2010. Herefter vedligeholdt Stephen forbindelsen til Danmark og har i de senere år optrådt sammen med sin hustru, Pernille Quigg, som også er folkesanger og sangskriver. Pernille Quigg er, som fornavnet afslører, dansk. Hun er opvokset i en lille landsby i det østjydske landskab, hvor de gamle stadig husker en vis sangfugl i naboen's æbletræ. Siden da begav hun sig først til Irland i musikken's fodspor og senere hen til Skotland, hvor kærlighed og musik går op i ren harmoni.

The Quiggs turnerer hvert år med stor succes i Danmark, Tyskland og Holland udover deres koncerter i Skotland. Stephen og Pernille deler en fælles fornemmelse for folkesangen's tradition, og det sammenspil der foregår på scenen rækker langt ud over scenekanten. Kombinationen af de to stemmer i tæt harmoni i både traditionelle og nyskrevne sange krydret med anekdoter og et strejf af humor har vundet stor ros fra både publikum og arrangører p.g.a. dens afvekslende karakter og mange fine nuancer. En koncert med "The Quiggs" er en chance for at høre folkesang og musik i dens oprindelige form - instinktiv og udtryksfuld, smukke harmonier, og sange der lægger op til publikum's deltagelse.

Stephen Quigg: sang, guitar, banjo og bodhran (irsk tromme)
Pernille Quigg: sang og guitar

Åbn video på youtube

Links:

PROGRAM