Kristian Jørgensen møder Den Faste Trio - i Svaneke

Lørdag 4. juni 2022, kl. 15:30

Kristian Jørgensen møder Den Faste Trio - i Svaneke

Køb billetten her
Entre forsalg:120,00
Entre dørsalg:140,00
Genre:Jazz
Bemærk:Siddende koncert - unummererede pladser. Medlemmer af Jazzklub Bornholm kan købe forsalgsbillet for kr. 90,- i Kulturbutikken og på Svanekegaarden.
Dørene åbnes:Kl. 14:45
Sted:Svanekegaarden, Skippergade 2-8, Svaneke
Arrangør:Musikhuzet i samarbejde med Svanekegaarden.

Jazz på Svanekegaarden med Den Faste Trio, Thor Backhausen, Lars Juul og Michael Friis, og dagens gæst: Kristian Jørgensen.

Denne gang er det uden Lars Juul, men med Henrik Salinas på guitar.

Kristian Jørgensen, bliver ofte kaldt Svend Asmussens arvtager, er bl.a. leder egen kvartet, “Kristian Jørgensen Kvartet”. Derudover spiller han ofte med Thor Backhausen og Paul Banks.

Kristian begyndte at spille violin, da han var 8, og dannede som 12-årig drengebandet Gadevang Swing Central, der vakte opsigt i TV og radio. Kristian modtog i 1983 jazzprisen Sørens Penge og medvirkede samme år, som 15 årig, på plade med pianisten Duke Jordan. Har siden da været centralt placeret på den danske jazzscene. I 1991 afgangseksamen (med et 13 tal) fra Rytmisk Konservatorium, hvor han fra tid til anden fungerer som lærer.

Kristian Jørgensen fører med sin varme tone, det levende og tænksomme violinspil, den stolte danske jazzviolintradition videre på fornemste vis. Hans musikalske alsidighed har bragt ham vidt omkring og gjort ham efterspurgt i andre genrer end jazzen. Lige som han også er efterspurgt som underviser/inspirator indenfor feltet “rytmisk violin”.

Kristian Jørgensen har modtaget følgende anerkendelser: Ben Webster Prisen - JASA-prisen - “Sørens Penge” - Karrebæksminde Jazzfestivals Pris - Einar Høyvanlds Fonds legat - Trommens Kulturpris - sammen med Tango Orkestret.

Den Faste Trio består af Thor Backhausen, Lars Juul og Michael Friis, og de seneste tolv år har de været fast huzorkester med jazz og blues i Musikhuzet. Denne gang er det som tidligere nævnt uden Lars Juul, men med Henrik Salinas på guitar.

Michael Friis er basguitarist, bosiddende på Bornholm. Han har spillet med bl.a. Sebastian, Søren Kragh-Jacobsen, Lis Sørensen og Lasse & Mathilde. I perioder har han været medlem af faste konstellationer, bl.a. rock-bandet Culpepers Orchard og jazz-orkesteret Anima. I de senere år har han sat sit store præg på det bornholmske musik- og kulturliv som aktiv musiker i masser af sammenhænge, bl.a. Bornholmerrevyen, og i sine "Blues Clinics" og jamsessions.

Thor Backhausen er født i Gudhjem, uddannet keramiker og har gennem årene spillet med bl.a. Lone Kellermann, Lasse og Mathilde, Bjarne Liller, Niels Skousen, Peter Thorup, Jens Rugsted, Billy Cross, Tom McEwan og mange mange flere. Thor har også deltaget i forskellige faste konstellationer som Delta Blues Band, Culpepers Orchard, Jazzbizz og flere andre. Thor Backhausen gør en stor indsats for det bornholmske musikliv, dels som aktiv musiker i Den Faste Trio, men også som rådgiver for enkelte arrangører, som kan trække på hans enorme viden og ekspertise.

Herboende Henrik Salinas spiller guitar og bas og har gennem de seneste 25 år optrådt i forskellige musikalske sammenhænge her på Bornholm bl.a. The Förders, Trioen Kofoed, Salinas & Friis, De Mænd, Ibsker Soul Service og ikke mindst sammen med Thor Backhausen.


PROGRAM