Johan Kolstrup - i Svaneke

Fredag 11. marts 2022, kl. 19:30

Johan Kolstrup - i Svaneke

Køb billetten her
Entre forsalg:120,00
Entre dørsalg:120,00
Genre:Pop
Dørene åbnes:Kl. 18:45
Sted:Svanekegaarden, Skippergade 2-8, 3740 Svaneke

”Frk. Andersen & motorcykelracet” er den foreløbige kulmination på Johan Kolstrups formative og musikalske rejse, der startede i hjembyen Skive. Her trådte han sine musikalske barnesko, da han som 12-årig skrev sine første sange som del af et succesfuldt Skive-kuld. Han indspillede i 2016 sit engelsksprogede og anmelderroste album “Ruffled Feathers” i Berlin. De lyse nætter og den nordiske melankoli trak ham dog tilbage til Danmark, hvor han nu har fundet hjem som dansksproget sanger og sangskriver under den selvbestaltede genre 'Lyrisk Surrender'-Pop.

GAFFA skrev følgende om hans dansksprogede debut ”Frk. Andersen & motorcykelracet”: ‘Kærlighed!’: “Man kan sagtens forstå, at nummeret har haft sin gang hele vejen fra DRs P4 og over til P6” [...] “‘Hvad sku’ jeg ellers?’ er en fin poppet sag, hvor man får lov til at høre spektret af Kolstrups vokal, der på omkvædet er potent og nasal og i verset skrøbelig og igen i en helt ren falset.” [...] “Også ‘Motorcykelkapløb’ fra albumtitlen er en solid og pompøs sag, hvor Johan Kolstrups vokal får en fin kant, lidt a la Niels Brandt, og nummerets synthflader faktisk løfter sig. Der er bestemt poppotentiale at finde.” [...] “‘Til en veninde’ er faktisk også et virkeligt godt nummer. Melankolsk, lidt Ulige Numre-agtigt.”

Frk. Andersen & motorcykelracet røg direkte ind som #26 af Spotify album chart 200 og hvis samtlige 7 singler blev spillet i mere eller mindre bredt omfang på DR Radio. Der er yderligere givet radiointerviews til tre af DR’s distrikter samt interviews med lokalradioer. Singlerne 'Anna' og 'Til en Veninde' landede på hhv playlisterne 'New Music Friday' og 'New Music Daily' mens 'Hvad sku' jeg ellers?' er at 􀀁nde på 'New Music Friday', 'Dansk Indie & Alt' og 'New Music Daily'.

Udover nærvær og aktualitet har Johan Koldtrup en kraftig stemme og markant falset. Eller som GAFFA’s live anmelder Adam Bouttai skriver: “... fine fraseringer af en stemme, der trækker store veksler på det ægte, det skrøbelige og det triste. Falsetten kommer fra et ægte sted, uden at det bliver tudeprinse-pop…”

Johan Kolstrup er upcoming artist med gejst og sult efter især livescenen og med sange som ‘Motorcykelkapløb’ forsøger han, at ruske lidt op i sit publikum som livet har rusket op i ham selv. Han opfordrer lytteren til at stikke en finger i jorden og spørge sig selv “Hvad er det vi tror vi skal nå?“. Selv fik han svaret “En masse ubetydelige ting som jeg troede jeg ‘burde’ og ‘skulle’, men som ingen virkelig værdi har i mit liv hverken for mig selv eller folk omkring mig!” Derfor kvittede han sit job og begyndte at arbejde tre gange så meget som før…men denne gang med lige præcis det han brænder for. Ordet arbejde er i øvrigt skiftet ud med ord som vilje, ild, nysgerrighed, fremskridt og leg. Trods corona blev første headliner tour i foråret 2021 gennemført uden udsættelser og afysninger.

Åbn video på youtube

Links:

PROGRAM