Havz Jazz

Søndag 27. februar 2022, kl. 15:00

Havz Jazz

Entre dørsalg:90,00
Genre:Jazz
Bemærk:Medlemmer af Jazzklub Bornholm kr. 60,-
Dørene åbnes:Kl. 14:00
Sted:Raschs Pakhuz

HAVZ JAZZ spiller med Bourbon Street og Æ Bindstouw

Jazzklub Bornholms koncert søndag den 27. februar kan præsentere to af dansk New Orleansjazz’ ældste musikere som gæster i det bornholmske Havz Jazz Band.

Trompetisten Gehard Ellerbæk startede Danmarks første New Orleans Band i Herning i 1956 og har uden afbrydelser – om end med skiftende medlemmer – ført det videre helt frem til i dag, hvor det stadig kan høres i jazzklubber og på festivaler – ikke mindst den årlige Silkeborg Riverboat Jazz Festival.

Basunisten Kris Sandfeld kom med i Bourbon Street Jazz Band i 1958, men skiftede til det konkurrerende Herning jazzband Æ Bindstouw Jazzmen i 1960, hvor han har spillet indtil orkestret sluttede i 2000.

Begge orkestre har et langt koncert- og underholdningsliv og mange plader og CD-indspilninger bag sig.

De to messingblæsere stiller til koncerten i Jazzklub Bornholm den 27. februar op i blæsersektionen foran Havz Jazz’ rytmegruppe: banjospiller og sanger Tom Jensen, bassist Ole Lyngberg og trommeslager Lars Larsen. Mellem de to gæstemusikere står en tredje midtjyde, klarinettisten Olav Harsløf, som 1960-64 spillede sammen med Kris Sandfeld i Æ Bindstouw, og siden 2004 har spillet med Havz Jazz.

Men repertoiret er det samme her i 2022 som det var i 1950’erne og 60’erne i Jylland såvel som på Bornholm: Louis Armstrongs, Kid Orys, Fats Wallers, Billie Holidays og Mills Brothers swingende New Orleansjazz

Havz Jazz er kendt som orkesteret, der altid leverer glad og underholdende jazz. Dette er måske hemmeligheden bag den langvarige succes, som har ført orkesteret rundt til mange forskellige spillesteder i over 25 år.

For deltagere i Jazzklub Bornholms generalforsamling kl. 14.00 er koncerten gratis.

Links:
www.jazzklubbornholm.dk...
www.havzjazz.dk/...

PROGRAM