Soul Station

Søndag 13. februar 2022, kl. 15:00

Soul Station

Køb billetten her
Entre forsalg:150,00
Entre dørsalg:175,00
Genre:Jazz
Bemærk:Unummererede siddepladser. Medlemmer af Jazzklub Bornholm kan købe forsalgsbillet for kr. 100 eller kr. 125 i indgangen.
Dørene åbnes:Kl. 14:00
Sted:Raschs Pakhuz

Celebrating the music of Hank Mobley og Dexter Gordon.

Midt i 1950’erne opstod en ny retning i jazzen der, med udgangspunkt i bebop, var inspireret af rhythm’n’blues og gospel. Stilen fik navnet hard bop og var kendetegnet ved kontant spil med et fysisk udtryk og et hårdt swing og groove. Tenorsaxofonisten Hank Mobley var en af genrens mest succesfulde udøvere og også en anden gigant på tenorsaxen, Dexter Gordon, var kraftigt påvirket af udtrykket. Omkring 1960 indspillede de begge en række plader for selskabet Blue Note, der er blevet klassikere i jazzen - ‘no nonsense’-jazz uden så meget pjat. Næsen i sporet og afsted!

Trommeslageren Anders Mogensen, guitaristen Simon Krebs, bassisten Mariusz Prásniewski og saxofonisten Hans Mydtskov har dannet kvartetten Soul Station, hvor de hylder de to mestres musik og måde at spille på.

Anders Mogensen har en imponerende international karriere og turnerer konstant verden rundt med nogle af de helt store amerikanske jazzmusikere. Han er kendt for sit samarbejde med Jerry Bergonzi, Walt Weiskopf, Tim Hagans, Gary Thomas, David Liebman, George Garzone og en lang række andre amerikanske musikere fra øverste hylde. Han er også medlem af den canadisk/skandinaviske The North, men hvem har i 2018 blev tildelt en Juno Award - den canadiske grammy - for årets jazz-album.

Simon Krebs kan høres i mange sammenhænge og genrer. Han er diplomuddannet guitarist fra Det Fynske Musikkonservatorium og har to anmelderroste albums ude i eget navn med originale kompositioner og arrangementer - ‘Blur’ og ‘Please Don’t Feed The Fears’. Han har også indspillet med navne som Mads La Cour og Tomasz Dabrowski.

Polske Mariusz Prásniewski kom til Danmark for at studere på konservatoriet i Odense. Han har heldigvis bosat sig i landet, hvor det danke jazzmiljø har glæde af hans virtuose og bundsolide basspil. Han spiller med bl.a. Anders Mogensen, Carl Winther og en masse free-lance.

Saxofonisten Hans Mydtskov har gennem en 40 år lang karriere spillet i et utal af genrer og sammenhænge. Han er en central person i det fynske musikmiljø og har plader ude med Superfly, Tiptoe Bigband, Nordens Tone, Serras (med hvem han har modtaget tre Danish Music Awards) og en lang række andre projekter.

Med en samling af musikere som disse kan det kun blive en fantastisk eftermiddag.

Åbn video på youtube

Links:

PROGRAM