Rasmus

Søndag 27. marts 2022, kl. 15:00

Rasmus

Køb billetten her
Entre forsalg:95,00
Entre dørsalg:120,00
Genre:Folkemusik
Bemærk:Unge under 26 år kan købe billet i forsalg til 40 kr.
Dørene åbnes:Kl. 14:00
Sted:Musikhuzet

Siden 1983 har folkemusikgruppen Rasmus genskabt dansk folkemusik fra 1700-tallet. Det startede med en masse gode melodier fra Rasmus Storms nodebog (1760) – og senere er det blevet til musik fra alle de andre danske spillemandsbøger fra 1700-tallet: Brødrene Bast, Svabonius, Erik Jensen og mange flere.

Rasmus spiller musikken i egne arrangementer for violiner og kontrabas, jævnligt krydret med andre strygeinstrumenter. Musikken er meget anderledes end det, man normalt forstår ved dansk spillemands- eller folkedansemusik. Men Rasmus håndterer melodierne med solid basis i en traditionel, dansk spillemåde. Selv om Rasmus oftest spiller musikken til koncert, er det derfor i høj grad dansemusik – med al den energi og det drive, der hører til denne genre.

Rasmus består af: Ove Andersen (vio-lin), Bent Melvej (violin og bratsch), Michael Sommer (violin, bratsch, oktavviolin) og Benny Simmelsgaard (kontrabas). Alle rutinerede musikere og folkemusikere med et langvarigt forhold til dansk og international folkemusik.

Rasmus’ første LP blev indspillet i 1983, og der gik helt til 2003, før Rasmus igen var pladeaktuelle med cd’en Rasmus Storm #2. Den gamle LP, der nu fås på cd, var kun musik efter Rasmus Storm, men den seneste er musik fra hele 7 spille-mandsbøger fra 1700-tallet.

Rasmus – som 5-mandsband med Lars Lilholt – planlægger i øvrigt en udgivelse 40 år efter den første – i 2023.

Rasmus har optrådt på et stort antal festivaler og spillesteder i Danmark og udlandet. Her i Danmark er det også blevet til et stort antal kirkekoncerter gennem de snart 40 års musiceren.

PROGRAM