Heidi Mattsson - i Gudhjem

Lørdag 11. juni 2022, kl. 20:00

Heidi Mattsson - i Gudhjem

Køb billetten her
Entre forsalg:80,00
Entre dørsalg:100,00
Genre:Pop
Dørene åbnes:Kl. 19:00
Sted:Scala Gudhjem, Brøddegade 10, 3760 Gudhjem

”Det føles altid som at vende hjem, når færgen forlader ”ovre” og rammer havnen i Rønne. Med rødderne dybt forankret i klippeøen, kommer jeg og får min vigtige dosis af Bornholm. Selvom, at jeg har spillet mange steder, er Bornholm stadig det allermest specielle for mig. Det er hjem og hjertevarme”.

Heidi Mattsson er en countryfolk sangerinde og sangskriver hvis koncertformat både giver plads til fortællingerne i sangene, såvel som i pauserne. Det er dansk poesi pakket ind i en nyfortolkning af bluegrass, altid med den stærke melodi i centrum.

Heidi Mattsson har udover sin solistiske karriere sin faste gang i det danske folk/pop band ”Songs for Iris.”

Denne aften kan du opleve musikken i samarbejde med guitarist Emil Meinild, som er velbevandret i det danske folkemusik miljø. Han er fast guitarist i radioværten Alex Nyborg Madsens band ACOF (A circle of Friends) og andre projekter. De to musikere er i færd med at lave en ny dansksproget plade, så der kommer mange nye sange på bordet til denne koncert. Det er et projekt som har været undervejs i mange år, siden de to musikere opdagede en fælles passion for bluegrass og old time.

Udgivelser
Tales & Lies : 2011 (Songs for Iris)
Mamas Sadness : 2013
Let's Begin : 2015 (Songs for Iris)
Mending : 2017 (Songs for Iris)


Lydtapet ****
”I like songs about horses, railroads, land, Judgment Day, family, hard times, whiskey, courtship, marriage, adultery, separation, murder, war, prison, rambling, damnation, home, salvation, death, pride, humor, piety, rebellion, patriotism, larceny, determination, tragedy, rowdiness, heartbreak and love. And Mother. And God.” // Johnny Cash. Det kan næppe siges bedre, og det forsøger Heidi Mattsson heller ikke at gøre. I stedet spiller hun musik og skriver tekster, der hylder mesteren og hans ligemænd m/k, men også kan stå på egne ben. Det sørger Heidis blide vokal og det umiskendelige strejf af nordisk folk musik for.

GAFFA ****
Hvor er det forfriskende at høre country, der hverken lefler for alternative- eller linedance-under-genrerne. Det er nærmest mountain-sange, Heidi Mattson synger, og det er umuligt at høre, om det er nyt eller gammelt. Samlet er det en meget fin og feminin country, med masser af folk i den sparsomme lyd. Der er nemlig ikke særlig meget lyd, ud over det spinkle fingerspil, men hvad der er, fungerer rigtig fint. Både bas, kor, Rhodes og trommer, de få gange man lægger mærke til dem. Og det er heldigt, for det er jo stemmen, det hele står og falder med, og den kan sagtens bære det. En rigtig vellykket stemme, der glider uden om alle klichéerne og leverer små historier og skæbner, man gider tro på. Skiftevis skrøbelig, stærk og håbefuld, men hele tiden troværdig. Heidi vinder på sin ægthed, og skipper alle tricks og bling.

Bornholms Tidende
Her var et føleligt nærvær, kant og nerve, udtrykt gennem en stemme, der svingede sikkert mellem det nænsomme, det uskyldsrene, over i det dramatisk betonende. De vokale virkemidler var (mål)bevidste og fungerede overbevisende.... Nej, her var træfsikre tekster med sjæl og en egen melodiøsitet som man virkelig anstrengte sig for at lytte til.

PROGRAM