Dr. Friis Blues Clinic feat. H.P. Lange

Søndag 7. november 2021, kl. 15:00

Dr. Friis Blues Clinic feat. H.P. Lange

Køb billetten her
Entre forsalg:120,00
Entre dørsalg:140,00
Genre:Blues
Bemærk: Siddende koncert - unummererede pladser. Medlemmer af Jazzklub Bornholm kan købe forsalgsbillet for kr. 90.
Dørene åbnes:Kl. 14:00
Sted:Raschs Pakhuz

Blues med Den Faste Trio, Thor Backhausen, Lars Juul og Michael Friis og dagens gæst H.P. Lange, der har fundet sammen til lejligheden.

H.P. Lange er efterhånden en veteran på musikscenen i Danmark. Som en af de få fortolkere af den akustiske bluestradition har han siden mid-80’erne spillet mere end 100 koncerter om året i Danmark og udlandet – lige fra små klubber til de store blues & jazz festivaler.

I mere end 30 år har H.P. Lange været omrejsende bluesmusiker. Repertoiret er blevet et mix af sange, han selv har skrevet, og gode sange, der er samlet op hen ad vejen. Han har gennem tiden spillet sammen med stort set alle på danske bluesscene - især med landevejs kammeraten Troels Jensen.

I 1994 tilbragte han et halvt år i New Orleans. I Louisiana og i Mississippi gravede han sig endnu dybere ned i bluestraditionen. Han spillede fast på flere klubber i New Orleans og mødte og lærte bl.a. fra delta blues mesteren, John Mooney. Han spillede jobs i Memphis og i Mississippi Deltaet med guitaristen Kenny Brown, som introducerede ham til den specielle bluestradition i de bakkede områder i det nordlige Mississippi. Her mødte og spillede han desuden med blues legender som Junior Kimbrough og R.L. Burnside.

I 2016 udgav H.P. Lange sin 10’ende cd i eget navn: Travelling Man Blues. To af de tidligere har vundet The Danish Music Award for bedste blues/roots udgivelse. Flere er blevet nomineret bl.a. For bedste folk-instrumentalist og folk sangskriver. I 2011 blev H.P. lange kåret som årets bluesnavn.

PROGRAM