Mårten Lundgren møder Den Faste Trio

Søndag 21. november 2021, kl. 15:00

Mårten Lundgren møder Den Faste Trio

Entre forsalg:120,00
Entre dørsalg:140,00
Genre:Jazz
Bemærk:Siddende koncert - unummererede pladser. Medlemmer af Jazzklub Bornholm kan købe forsalgsbillet for kr. 90 eller kr. 110 i indgangen.
Dørene åbnes:Kl. 14:00
Sted:Raschs Pakhuz

Jazz i Raschs Pakhuz med Den Faste Trio, Thor Backhausen, Lars Juul og Michael Friis, og dagens gæst: Mårten Lundgren.

Mårten Lundgren er en trompetist og arrangør, der primært arbejder i Øresundsregionen og kan høres i mange forskellige konstellationer, der spænder fra store bands til små grupper. Signifikant for Mårten er hans evne til at relatere ærligt med musikken, og hans evne til at tilpasse sit spil til de forskellige opgaver, han står over for.

Mårten blev født i 1969 i Södertälje og begyndte at spille trompet i en alder af ni. I 1990 begyndte han at studere på Royal Academy of Music i Stockholm, hvor han havde trompet lærere Urban Eriksson, Ulf Adåker og Gustavo Bergalli. I 1991 tog han et års orlov for at gøre sin værnepligt ved Livgardens ridende Dragontrumpetarkår.

Allerede i løbet af sin tid på konservatoriet begyndte Mårten at arbejde som professionel musiker, og han blev fast medlem af "Mats Holmquist Stora Naughty " i 1992. Efter eksamen fra Academy of Music i 1995 arbejdede Mårten som freelance musiker i Stockholm og spillede – ud over med "Big Dirty " – også med bands som "Stockholm Jazz Orchestra", "Guggenheim Hedrenius Big Blues Band", "Radio Jazz Group", "Ulf Andersson Band", "Hector Bingert Latin Lover Big Band " m.fl.

I 1997 kom Mårten med som fast medlem af ”Ronnie Gardiner Septett” og var frem til 2000 hver sommer i forlystelsesparken Gröna Lund i Stockholm. 1997 var også året, hvor Mårten for første gang vikarierede i ”Bohuslän Big Band”, som han siden har spillet en masse med.

I august 1999 flyttede Mårten til København, og det lykkedes på kort tid at etablere sig på den danske jazzscene. Allerede i november 1999 spillede Mårten for første gang med Niels Jørgen Steens "A -Team", og kort tid derefter lykkedes det ham at blive medlem af "Tivolis Big Band", og kan høres hver sommer i Tivoli

I Danmark har Mårten også spillet med bl.a. "Bob Rockwell Quintet", "Danmarks Radios Big Band", "The Orchestra". 2001 flyttede Mårten til Malmø, hvor han bor i dag. Samme år fik Mårten mulighed for at turnere med en af jazzgiganterne, Arne Domnerus. Og i 2003 udgav Mårten sin første cd i eget navn, "Travellin”. 2006/2007 studerede Mårten arrangement på Malmö Musikkonservatorium under Stone Ingelf .

I dag spiller Mårten med kvartetten "Chess Mates", der spiller jazz / beat jazz. De udgav deres første CD i 2008. Mårten er også musikalsk leder for ”Monday Night Big Band” i Malmø, er medlem af "Ernie Wilkins Almost Big Band " og skriver arrangementer for forskellige big bands. Ud over alt dette kan Mårten høres i mange forskellige sammenhænge, hvori en af de vigtigste opgaver er at spille med "Tivolis Big Band" hver sommer.

PROGRAM