Søren Høst møder Den Faste Trio

Søndag 15. november 2020, kl. 15:00

Søren Høst møder Den Faste Trio

Køb billetten her
Entre forsalg:120,00
Entre dørsalg:140,00
Genre:Jazz
Bemærk:Siddende koncert - unummererede pladser. Medlemmer af Jazzklub Bornholm kan købe forsalgsbillet for kr. 90 eller kr. 110 i indgangen.
Dørene åbnes:Kl. 14:00
Sted:Raschs Pakhuz

Jazz i Raschs Pakhuz med Den Faste Trio, Thor Backhausen, Lars Juul og denne gang Matthias Petri, og dagens gæst: Søren Høst.

Søren Høst er et af landets største talenter. Han spiller tenorsaxofon på en måde, så han er helt sin egen, men alligevel er bevidst om at stå på skuldrene af fortidens giganter. Som alle de nye unge musikere kan han spille nærmest alt, men jazzmusikalsk bekender han sig til hardboppen og til dels swing, altså genkendelige temaer og masser af melodisk, modal improvisation. Hans inspiration til kropslighed i musikken og det muskuløse, musikalske udtryk kommer i lige linje fra de fem, “toughe” “Texas-tenorer”: Illinois Jacquet, Arnett Cobb, David “Fathead” Newman, Buddy Tate og King Curtis . Det giver også Søren et godt springbræt ind mod at spille soul og blues.

Søren Høst er født på Bornholm, hvor han startede med saxofonen som 13-årig, og jo Søren er oldebarn af den store, bornholmske maler Oluf Høst. På et tidspunkt kom han under pianisten Nikolaj Bentzons vinger, hvilket gav ham mod på at gå all in på musikken. Det betød, at Søren Høst flyttede til København i 2015. Her blev han hurtigt en del af “scenen” og spillede med bl.a. Christina von Bülow og Ben Besiakov. Drømmen var ved at folde sig ud for den unge bornholmer.

Samtidig fik han plads i sax-sektionen i den fremragende big band-leder, Kathrine Windfeldts band. I dette big band, som kun eksisterer i kraft af musikernes engagement og orkesterlederens originalitet, fik Søren den vigtige erfaring i at spille fra bladet, lytte intenst til indsatserne og indgå i en helhed, der rækker langt ud over det musikalske ego. Det er gode kvaliteter at tage med ud i jazzland som udøvende kunstner.

PROGRAM