Meditationskoncert: Lalitha & Nandini

Fredag 26. april 2019, kl. 20:00

Meditationskoncert: Lalitha & Nandini

Køb billetten her
Entre forsalg:100,00
Entre dørsalg:120,00
Genre:Verdensmusik
Dørene åbnes:Kl. 19:00
Sted:Raschs Pakhuz

De to internationalt anerkendte violinister Dr. M. Lalitha og M. Nandini er bredt kendt som pionerer indenfor deres felt.

Disse fremragende musikere begejstrer publikum med deres fortryllende musik. Lalitha og Nandini har det privilegium at være fjerde generation af musikere i deres familie. For at citere den berømte musikkritiker Subbudu: "Musikken løber i deres blod, de har spillet musik, fra da de var i deres mors moder".

Lalitha og Nandini er fakkelbærerne af en unik musikalsk tradition, men har dog udviklet helt deres egen personlige stil.

Med en karriere, der strækker sig over to årtier, betragtes Lalitha og Nandini som to yderst fantasifulde virtuoser med meget avancerede fingerteknikker. De er begavet med en sød og righoldig tone, som sammen med deres medfødte kunstneriske og tekniske talent gør deres musik helt unik.

Deres sjældne musikalske indsigt kombineret med deres medfødte kunstneriske evner, tekniske talent og originalitet har begejstret kritikere og kendisser. Musikken, der strømmer fra duoens violiner, er kendt for at være sublim og fortryllende. Med uimodståelig evne og til perfektion har de revolutioneret violinspilteknikken til nye store højder.

Den musik, som søstrene præsenterer, er et offer til det guddommelige. I deres musikalske rejse er det et forsøg på at lindre sjælen, og det resulterer i en sjælden æstetisk og følelsesmæssig kvalitet.

De fortryller deres publikum med fantasifulde improvisationer og indviklede rytmiske mønstre smeltet sammen med melodisk sødme. De har specialiseret sig i at spille Varnam i forskellige tempo-grader og i at spille Kalpana Svara i mange hastigheder, hvilket er et fremtrædende og træk ved deres violinspil. Deres spil og melodi har sat en ny standard for violinister.

Åbn video på youtube

Links:

PROGRAM