Fribytterdrømme

Lørdag 30. november 2019, kl. 21:00

Fribytterdrømme

Køb billetten her
Support:New Different
Entre forsalg:80,00
Entre dørsalg:100,00
Genre:Rock
Bemærk:Ståkoncert.
Dørene åbnes:Kl. 20:00
Sted:Musikhuzet

Fribytterdrømmen udgiver deres tredje album ’Skin’ d. 4. oktober 2019. Et album hvorfra singlerne ’Hallusignaler’ og ’Det Skinnende feat. Lydmor’ allerede har markeret en ny eklektisk tilgang til Fribytterdrømmes musikalske udtryk.

Stilen er stadig psykedelisk, om end årtiet har ændret sig fra 70’erne til 90’erne, hvor især Manchesters klubscene deromkring har været inspirationskilde. Fribyttterdrømme er gået fra det svajende og rockende til det mere dansende og ekstatiske.

Teksterne er mere ømme og følsomme end tidligere. Populært sagt nok mere personlige frem for lyriske krumspring i litterære retninger. "At gå mod solopgangen" har været et gennemgående billede hos forsanger Lau I. V. Pedersen, i forbindelse med hans tekstarbejde. Ekstasen er et gennemgående lyrisk tema på pladen.

’Skin. Er for os både blød og hård. En ordre til lytteren om noget positivt, måske i en selv og kan i vores forståelse af ordet parafraseres med det engelske udtryk „Shine on“.’ – Lau I.V. Pedersen.

Der gøres op med den genre-definerede musik, der arbejdes ikke længere i kasser, men i udtryk. Gruppens interesser er mangfoldige, sprudlende og i konstant udvikling, hvilket er en tilgang til musik, kunst og lyrik som de håber at kunne bibeholde i mange år frem.

”I sidste ende er det dog blot vores bud på hvordan ekstatisk dansksproget musik skal lyde i 2019/2020.” – Lau I.V. Pedersen.

En vigtig faktor for ’Skin’ har været at skubbe til de musikalske rammer, som Fribytterdrømme har opereret inden for; hvorfor man som lytter og fan ikke skal kunne vide sig sikker på, hvad man får næste gang. Tilgangen herfra kommer af, at Fribytterdrømme ikke vil se sig fastlåst til nogen bestemt lyd eller genre, men forblive i evig udvikling.

’Vi er en gruppe der arbejder hårdt og koncentreret med vores kunst og de retninger som den bringer os. Intet er udelukket. Intet er forbudt så̊ længe det tjener den gode sang, med den gode tekst.’ - Lau I.V. Pedersen.

I forlængelse af udgivelsen af ’Skin’, tager Fribytterdrømme på en omfattende Danmarks turné, hvor de besøger alt fra Aabenraa til Rønne. Touren starter d. 31. oktober og fortsætter indtil d. 30. november, hvor gruppen besøger 16 forskellige byer.

Åbn video på youtube
Åbn video på youtube

Links:
vimeo.com/322601782...

PS:
New Different


New Different er et Bornholmsk Indie/Alternative Rock band, bestående af Guitarist (​Jakob Hjarsø​), Vokalist/Bassist (​Bastian Skovgaard​) og Trommeslager/Producer (​Jesper Møller​).

Bandet blev dannet i 2015 og har siden skrevet og produceret mange numre hen af vejen. Men i 2019 besluttede de at rydde hele galleriet for at starte på en frisk. Kortere sagt “New Different’s lyd er NU blevet fundet.”

Men hvad er lyden af New Different? … Andet spørgsmål … Kan det være fedt at få noget i hovedet?? … Ja! … Hvis det er en pumpende og tyk stortromme der hamre dig i hovedet med 155 bpm! En stortromme omringet af forvrænget bass-bølger og forvrængede guitar-oktaver. Det … er lyden af New Different.

Så hvad kan man forvente? … I deres øjne er de bare 3 fyre med instrumenter. Men når musikken spiller, er de alle 3 samlet som én! Og når først at hånden er kommet op, så kommer den aldrig ned igen!

New Different er aktuelle med singlen “What To Do” som kan findes på alle streamingtjenester!

PROGRAM