Kira Skov med band

Lørdag 7. april 2018, kl. 20:00

Kira Skov med band

Køb billetten her
Support:Stenz
Entre forsalg:140,00
Entre dørsalg:175,00
Genre:Rock
Bemærk:Siddende koncert. Pladser er unummererede.
Dørene åbnes:Kl. 19:00
Sted:Musikhuzet

Kira Skov udsender ny plade til foråret og offentligører turné.

Kira Skov mistede sin mand Nicolai Munch-Hansen i slutningen af februar måned. Nicolai var foruden at være hendes ægtemand og far til deres søn Morgan, også hendes tætteste musikalske samarbejdspartner igennem de sidste 13 år.

Som en måde at bearbejde sin sorg på begyndte Kira kort tid efter Nicolais bortgang at skrive sange til sin mand. Sange om livet og den pludselige død og det shock som fulgte i kølvandet.

Dette blev en måde at give sorgen en form på og ligeledes har det været en måde at have fornemmelsen af en fortsat kommunikation, til dels pga. deres meget stærke fælles sprog i musikken.

Kira har skrevet en række personlige sange, men hun har også på sin rejse gennem sorgens land fundet trøst og inspiration i Den tibetanske døde bog og hos digtere og forfattere som Rilke, Walt Whitman, Marilynne Robinson og Naja Marie Aidt.

Sangene tager udgangspunkt i hendes personlige tab, men favner samtidig et universelt tema som vedkommer os alle. Det musikalske univers udfolder sig i intime rammer med sparsom instrumentering. Elektriske og akustiske guitarer, violin, cello, kontrabas og percussion.

Det er sange med historiefortællingen i centrum, med referencer til en sangskriver tradition som bekender sig til bl.a. Leonard Cohen, Joni Mitchell og Towns Van Zandt.

Kira indspiller den nye musik i Portishheads studie i Bristol, med sin mangeårige samarbejdspartner, produceren John Parish (PJ Harvey, Sparklehorse, Tracy Chapman m.fl.). Indspilningerne finder sted i december 2017.

Kira modtog store anmelderroser for sin turné med Nikolaj Hess i september. Her premierede hun 3 af de sange som er at finde på hendes kommende plade.

Kira tager på turné med fuldt band til april, hvor hun vil opføre de nye sange live, samt en række udvalgte sange fra hendes efterhånden omfattende bagkatalog.

Line up:
Kira Skov/vokal/guitar
Oliver Hoiness/guitar
Silas Tinglef/Guitar/trommer
Maria Jagt/violin/cello
AC Anders Christensen/kontrabas

Åbn video på youtube
Åbn video på youtube

Links:

PS:
Stenz


Stenz er en ung kvinde med ben i næsen og noget på hjertet, og netop hendes karakteristiske personlighed skinner igennem i hendes musikalske univers.

Hendes musik handler om ungdommens historier. Hendes egne historier - kampen mellem kønnene og den fucking kærlighed.

På hendes første single ”I Might”, som er skrevet i samarbejde med Joachim Ersgaard (der desuden også har arbejdet med Ea Kaya), markerer Stenz tydeligt hendes talent for fængende skandi-pop, og med linjer som ”could you lend me a map, cause we need direction” er det tydeligt, at hun taler på vegne af den ungdom, hun selv er en del af.

”Jeg synger om de problemer, som netop opstår i overgangen fra barn til voksen – dér hvor jeg selv er netop nu. Man kokser rundt på må og få og er endnu mere forvirret omkring livet, end man var som teenager, da man stadig ikke ved, hvad det hele går ud på, men nu har et Dankort, så man kan drikke og ryge sine sorger væk i en tåge af ”highs”, for at glemme meningsløsheden. I Might handler om at miste sig selv og ungdommens eksistentielle refleksion.”

Stenz er vokset op med musikken i mange afskygninger – med en metal-elskende mor og en far med stor kærlighed til funken, har hun igennem sin opvækst tilegnet sig en åbenhed for musik, som må siges at være prisværdig.

Denne åbenhed har også bidraget til Stenz' egen musikalske udvikling. Hun er gået fra at producere og skrive tung dystopisk elektro, hvor hun særligt dyrkede at tage på lossepladser og sample industrielle lyde, til nu at bevæge sig selvsikkert i et bredt og fængende skandi-pop univers.

Stenz er inspireret af artister som Tove Lo, Dua Lipa, KIll J, Robyn og Astrid S, men hun er dog sin helt egen.

PROGRAM