Baltic Crossing + Folk & Fæ

Fredag 25. maj 2018, kl. 19:30

Baltic Crossing + Folk & Fæ

Køb billetten her
Support:Folk & Fæ
Entre forsalg:90,00
Entre dørsalg:110,00
Genre:Folkemusik
Dørene åbnes:Kl. 18:30
Sted:Musikhuzet

Baltic Crossing består af fem højaktive musikere fra toppen af den Nordeuropæiske folkemusikscene. De har spillet sammen siden 2004 og har udgivet tre anmelderroste CD’er som bl.a. har høstet flere nomineringer ved Danish Music Award Folk.

Baltic Crossings energiske, ekvilibristiske og livsglade musik har bragt dem meget vidt omkring. De har rødderne solidt plantet i de Nordiske og Keltiske traditioner og koncerterne er præget af stor dynamik og medrivende humor. Udover lange turneer i de tre hjemlande samt Norge og Sverige, har de spillet på mange af den vestlige verdens vigtigste folkemusikfestivaler, såsom Kaustinen Folk Music Festival (FI), Korröfestivalen (SE), Gooikoorts (BE), Dranouter (BE) Shetland Folk Festival (UK), Celtic Connections (UK).

Baltic Crossing var det første folkemusikband nogensinde som blev udvalgt til det præstigefulde turnéprogram ”Rising Stars”. Programmet bygger på et samarbejde mellem en lang række af Europas førende klassiske koncertsale og Baltic Crossing spillede således fx i Wiener Konzerthaus, L'Auditori Chamber Music Hall i Barcelona, Athens Concert Hall, Amsterdam Concertgebouw, Cité de la musique i Paris m.fl.

Gruppens musikere er kendte hver for sig som medlemmer i bl.a. Frigg (FI), Andy May Trio (UK), Jez Lowe and the Bad Pennies (UK), Tsuumi Sound System (FI), Gangspil (DK), Jensen & Bugge (DK) og Habadekuk (DK).

Baltic Crossing består af:
Ian Stephenson [UK]: guitar & toradet harmonika
Andy May [UK]: Northumbrian sækkepiber & klaver
Esko Järvelä [FI]: femstrenget violin
Antti Järvelä [FI]: mandolin & kontrabas
Kristian Bugge [DK]: violin

Alle bandets cd’er, ”Baltic Crossing”, ”Firetour” og den seneste jubilæumsplade, ”The Tune Machine” er udgivet af GO Danish Folk Music og kan købes via www.folkshop.dk, Itunes m.m.

For første gang i bandets 14-årige historie spiller de på Bornholm. Det sker i anledning af Team Bornholms Dansefestival, hvor de både laver spilleworkshops og spiller til koncertbal i Musikhuzet i Rønne - og de glæder sig meget!

Åbn video på youtube
Åbn video på youtube
Åbn video på youtube
Åbn video på youtube

Links:
balticcrossing.com...

PS:
Folk & Fæ
Folk og Fæ er et spillemandsorkester på Bornholm.

De kan godt lide at optræde i stort orkester.

De spiller til folkedans i store eller små grupper efter lyst og behov.

De er en åben forening, der tager godt imod nye medlemmer.

De har et tæt samarbejde med Bornholms folkedansere og Bornholms Folkemusiklaug.

Læs mere på www.bornfolk.dk

PROGRAM