Søren Krogh & ORCHÆZTER

Torsdag 27. oktober 2005, kl. 20:30

Søren Krogh & ORCHÆZTER

Entre forsalg:50,00
Entre dørsalg:70,00
Genre:Folk / Roots
Dørene åbnes:Kl. 19:30
Sted:Rasch's Pakhus

”16. februar 2004 udkom Søren Kroghs 4. cd, som har titlen, 2r på Exlibris.
Og anmeldelserne af 2r har da også vist sig fra den særdeles positive side med udsagn som ”Endnu et lille mesterstykke fra Søren Krogh”, ”Cd´en indeholder flere sange som kan gå lige ind i Den Store Danske Sangbog” og ”Nordjysk Visesang og musik af høj, høj klasse”.

Søren Kroghs sidste cd, ”Silhuetter” fik fremragende anmeldelser og blev nomineret til Danish Music Award i Forum for ”Årets Bedste Folk-udgivelse” og til Danish Music Award i Tønder for ”Årets Bedste Visealbum”. Desuden spillede han en række succesrige koncerter med orkestret i 2003, hvor af en af dem blev optaget af Danmarks Radio. Koncerten blev sendt d. 6.7.04 på P4-aften.

På ” 2r” medvirker en del af musikerne fra Silhuetter, men også nye er kommet til: Bl.a. Uffe Steen (el-guitar), Jarno Vartsted (mundharpe) og Robert Davis (didgeridoo).
Cd´en er indspillet i 2003, og den første single kom i starten af februar 2004 og røg straks i rotation DR og er det stadig efter mere end 1 år. Men et ekstra plus er at den cd´en spilles på svensk radio.

”Jeg har denne gang forsøgt at ramme et luftigt lydbillede - poppet om man vil (!) - med en forholdsvis blød instrumentering, lidt i stil med det svenskerne har gjort med held i en del år”, siger Krogh om musikken og fortsætter om teksterne: ”Jamen jeg kan kun sige, at jeg stadigvæk ikke gik langt tid nok i skolen til at kunne hverken skrive eller tænke på engelsk… men også dét, at det generelt simpelthen er for nemt at skrive på engelsk! Jeg har i denne omgang prøvet kræfter med noget af det sværeste for en dansksproget sangskriver: at skrive om kærlighed på dansk – uden det bliver vammelt. Men der er stadig masser af plads til de skæve eksistenser, som der skal være plads til i mit univers: F.eks. sangen om den subsistensløses nyindkøbte hundehvalp; strandvaskeren der flyder i landet i omegnen af Løkkens destillerede natteliv; den dæksparkende danske familiefar der i sin stræben mod den glatslebne, usynlige dødbideridentitet i mine øjne bliver iøjnefaldende skæv og kantet … og da naturligvis også altruisten”.
”Så når vi er ude med orkestret, er det jo en stak sange om danskerne malet med både bred og fin pensel pakket ind i musikalske arrangementer, der lader tankerne gå mod vore svenske kollegaer som f.eks. Lisa Ekdahl”, tilføjer Søren Krogh.
Søren Krogh har med sin nye orkesterkonstellation fået sig skabt sit eget univers; ikke blot med sangene som sikker ballast, men også med det lydbillede, som hans orkester tilfører.

Til dem som ikke kender så meget til Søren Krogh, er der ikke så meget andet end at sige: stift bekendtskabet!
Krogh revser os danskere i sine lune og underfundige sange, som akkompagneres af et spændende og særdeles velspillende orkester, der simpelthen er døbt ”Orchæzter”.

Orchæzter” udtales som ”orkester”. Jeg faldt for et stykke tid siden en liste over en række forskellige sprogs ord for orkester, og der tog jeg lidt fra dem alle sammen og dannede ordet. På samme måde gør vi i orkestret, når vi spiller mine sange”, fortæller Krogh.

Der er en ny Krogh-udgivelse under planlægning med i 2006.

I sommeren og efteråret 2005 turnerer Søren Krogh med ”ORCHÆZTER”, som består af:

Søren Krogh – sang og guitar
Martin Jønsson - hammondorgel og klaver (Johnny Madsen og Peter Belli )
Mikkel Rørbæk – lap-steel og dobro (Mellophone)
Ulrik Bust - saxofon ( Anne Linnet og Rock Nalle)
Jesper Falch - percussion (Phønix)
Michael Friis – trommer (Allan Olsen)

Links:
www.spildansk.dk...

PROGRAM