N*Grandjean

Fredag 16. marts 2012, kl. 22:00

N*Grandjean

Entre forsalg:70,00
Entre dørsalg:90,00
Genre:Pop
Dørene åbnes:Kl. 21:00
Sted:Rasch's Pakhus

”Vi har mange ting at spekulere på. Men vi bliver ikke børn igen. Det løb er kørt. For mig er musik en pose med leg og rytmer — og ofte lejlighed til næ-sten at give helt slip—derfor Fairly..”
(Nikolaj Grandjean, 38 år)

Nikolaj Grandjean er for mange en ukendt dansk sangskriver, men af en relativt ukendt musiker at være, har han alligevel et imponerende CV. Han har været nomineret til to Grammy Awards, været sangskriver for flere prominente danske artister, og har utroligt nok mega-hittet i Brasilien som i Portugal med sangen ”Heroes & Saints” fra debutalbummet ’Carrying Stars’ (2008).

Musikken fra N*Grandjean er da også komplet umulig at ramme ind geografisk og selv om mange bands og musikere har deres egen lyd og sound (bevares da!), udmærker N*Grandjean sig alligevel i en klasse for sig i sin evne til at mærke og videreformidle følelser og stemninger til lytteren. Musikken udstråler og formidler en menneskelighed og al den fejlbarlighed der deri ligger. Der er en utrolig nærhed og kærlighed i N*Grandjeans musik, som kommer perfekt til udtryk i produktionen, hvor det ene og det andet instrument stikker nysgerrigt frem og hvor Nikolajs eminent-fraserende vokal, ligger på toppen af det hele og binder enderne sammen.

Hvor debuten ’Carrying Stars’ var underspillet og indadvendt og primært handlede om ydmygheden og suset i blot at være en lille prik i et kæmpe uni-vers, er ’Fairly Young’ primært glad og udadvendt i sit udtryk. Tvivlen, længslen og ydmygheden er stadig en grundbetingelse, men ’Fairly Young’ er en varm, legende og inviterende plade, der tekstmæssigt kredser om den altomsluttende kærlighed i dens mange facetter. Albummet byder på et intelligent rytmisk sanseorgie, hvor alle instrumenter prikker til hinanden og nærmest på meta-plan danner en større fælles rytme, hvilket leder tankerne hen på noget så eksotisk som afro-beat. Man kan tydeligt høre at Nikolaj’s indgang til musikken i sin tid var slagtøj. Alle instrumenter er faktisk rytme på Fairly Young; fra vokalfraseringerne, over guitaren, til harmonikaen og de subtile elektroniske elementer, der fungerer som fine krydderier under en ellers overvejende akustisk instrumentering.

N*Grandjean er en uventet og for mange endnu uopdaget ø i det danske, hvor der for en gang skyld sandt at sige ikke kan trækkes nogle åbenlyst klare musikalske referencer til andre artister. Der er både en slags ”hjemmegjorthed” over indspilningerne, der giver den helt speciel følelse af nærhed til lytteren, som man eksempelvist hørte det på Cody ChesnuTT’s debut ’The Headphone Masterpiece’, såvel som der er et væld af melodiske hooks, der i sagens natur har rødder i poppen. ’Fairly Young’ er kort sagt en inspirerende og skøn blanding af originale ideer fra en artist med meget på hjertet, og med efterårets support-tour for Agnes Obel kommer N*Grandjean rundt i hele landet i forbindelse med pladeudgivelsen, hvor hans musik glædeligvis vil blive hørt af et stort publikum.

Links:
www.ngrandjean.net...

PROGRAM