Anmeldelse: Snakbar kamæleonkoncert

Oprettet: 06-03-2006

Fantasifuld freestyle
Af Pelle P. Jensen

Snakbar
Musikhuzet,
lørdag d. 4.3. kl. 13.00

Per V er en af dansk hiphops største og mest produktive navne. Han er flere gange blevet hædret for hans enestående freestyle talent, han medvirker hvert år på flere albums, turnerer rundt i landet med en hiphopworkshop, et projekt kaldet Freestyle Freekshow, under eget navn og med eget album samt jazz- og freestyle gruppen Snakbar. I lørdags var han på Bornholm med sidstnævnte der består af tre jazzmusikere, på trommer, kontrabas og synthersizers, samt Per V selv og medrapperen Ole D som de to frontfigurer og hovedaktører.
Musikhuzet var pyntet op med balloner og flag, det store gulv var fyldt med puder til børnerne og stole til deres forældre og ikke én plads stod ledig da Snakbar indtog scenen, for at underholde med ordgejl og funky jazzhiphop i en times tid.

Betagede børn
Hoveddelen af showet foregår på baggrund af Ole D og Per Vs evner til at freestyle. For dem der ikke ved hvad freestyle er, kan det beskrives som improviserede sange. Derfor er ikke to af Snakbars shows ens da størstedelen er improvisation.
For at finde titlen på første sang blev børnene i salen bedt om at komme med et ord, dette ord blev "Rumpe". Med det samme begyndte første sang og de to fik hurtigt formet et omkvæd der lød "rejs dig op og bevæg din rumpe, hvis du ikke er en tumpe, ikke sidde der og sumpe, nej rejs dig op og bevæg din rumpe", som sagt så gjort - alle børnene rejste sig med det samme op og dansede rundt.
I det hele taget havde Snakbar publikum i deres hule hånd gennem hele showet. De små holdt sig i ro og var betagede af de to rimsmede og hvad der kom ud af munden på dem. Også de voksne overgav sig hurtigt, og sad lige pludselig til deres måske første hiphopkoncert og nikkede i takt til musikken og historierne. Per V og Ole D fik nemlig også fortalt en lang historie på baggrund af stikord fra børnene, der alle hurtigt forstod konceptet og derfor ville bidrage med ord. En anden sang blev kaldt Mads, fordi den lille dreng sagde sit eget navn. Det var dog ingen hindring og hurtigt fløj en linie á la "Jeg ville bare sidde her i min mors favn, og høre en rap om mit eget navn" ud af Pers mund.
Da de fem hyggelige musikere forlod scenen var det til et stort bifald fra både voksne og børn, hvorefter Per gav sig tid til at skrive autografer og tale med sit publikum.
Selvom dette arrangement nok var tiltænkt de yngste, nød alle aldersgrupper godt af morskaben, og for de 25 kr det kostede at komme ind til denne kamæleonkoncert, fik man en fuldendt oplevelse.

NYHEDER

PROGRAM