Anna David nomineret i 3 DMA06 kategorier

Oprettet: 23-01-2006

Pressemeddelelse:
København 23. januar

Alt om DMA06…Den musikalske bredde i nomineringerne er større end nogensinde ved DMA06, men en håndfuld klare favoritter skiller sig ud: TV-2, Bikstok Røgsystem, Kashmir, Jens Unmack og Mew har alle fem nomineringer eller flere.

De nominerede…Helt i front ligger TV-2 med hele syv nomineringer inkl. Thomas Troelsen, der er nomineret i kategorien ”Årets Danske Producer” for sit arbejde med TV-2 på albummet De Første Kærester På Månen. TV-2’s seneste, meget succesfulde album også nomineret som ”Årets Danske Pop Album”, ligesom TV-2 er nomineret som ”Årets Danske Gruppe”. Steffen Brandt er desuden nomineret som både sanger og sangskriver, og titelnummeret er nomineret i kategorien ”Årets Danske Hit”. At De Første Kærester På Månen på den baggrund også er fundet værdigt til en nominering i den prestigefyldte kategori ”Årets Danske Album” er næppe overraskende.

Også Bikstok Røgsystem, der har seks nomineringer, Kashmir (seks) samt Jens Unmack og Mew med hver fem nomineringer er seriøse kandidater til hæderen for at have skabt ”Årets Danske Album”.

En anden af de kategorier, der altid knytter sig stor interesse til er ”Årets Nye Danske Navn”. Også her bekræftes den musikalske alsidighed. Både i nomine-ringerne – og i musikåret, der gik: Der kan umiddelbart synes langt fra Anna David til Magtens Korridorer, men den nominering har de til fælles. Oven i købet sammen med Angu, Ataf og Spleen United. Anna David er den blandt de nye navne, der har fået flest nomineringer – tre i alt. Ud over ”Årets Nye Danske Navn” er det ”Årets Danske Hit (Fuck Dig)” og ”Årets Danske Urban Udgivelse”.

Andre nyere navne, der gør sig bemærket i nomineringssammenhæng er Tina Dickow, også med tre nomineringer (”Årets Danske Sangerinde”, ”Årets Danske Pop Udgivelse” og ”Årets Danske Sangskriver”). Dickow vandt i år 2004 prisen i sidstnævnte kategori, og fik for nylig P3 Prisen. Kira & The Kindred Spirits tegner sig for to nomineringer (”Årets Danske Sangerinde” og ”Årets Danske Rock Udgivelse”), og ud over ”Årets Nye Danske Navn” er Spleen United også nomineret i kategorien ”Årets Danske Producer” (Carsten Heller), ligesom Ataf’s debut er nomineret i kategorien ”Årets Danske Hip-Hop Udgivelse”.

I alt er 48 forskellige danske og internationale udgivelser nomineret ved Danish Music Awards 2006. Og juryen er nu i gang med anden runde af arbejdet: At finde vinderne i de forskellige kategorier. I én kategori er det dog overladt til publikum at bestemme vinderen: ”Årets Danske Hit”. Et hit er synonymt med folkelig succes. Så opgaven med at fastslå, hvem der havde årets største af slagsen, overlades trygt til P3’s lyttere.

I alt uddeles 19 priser ved DMA06, og vinderne offentliggøres i forbindelse med det store, TV-transmitterede show i KB-Hallen, lørdag den 11. marts kl. 20.

De optrædende…
Når DMA06 løber af stabelen er det naturligvis uddelingen af de 19 priser, der er i fokus. Men DMA06 er også årets store musikshow. Både i virkeligheden og på TV. Foreløbig er en håndfuld store, danske navne bekræftet, og flere kommer til i den kommende tid. Indtil nu har TV-2, Mew, Anna David, Outlandish og Bikstok Røgsystem bekræftet deres deltagelse i festlighederne.

Billetsalget…Starter mandag den 23. januar kl. 10 på Billetnet (TEL) 70 15 65 65 samt www.billetnet.dk.

Arrangørerne…DMA06 arrangeres af pladeselskabernes brancheorganisation, IFPI Danmark, og DR.

Overblikket…Se oversigten over samtlige nomineringer vedhæftet. Og læs mere om DMA06 på det officielle website for begivenheden: www.dma06.dk

NYHEDER

PROGRAM