Årets Spil Dansk Kommunekonkurrence 2005 - Vinderne er fundet!

Oprettet: 27-10-2005


Pressemeddelelse fra Spildansk.dk
Årets Spil Dansk Kommunekonkurrence 2005 - Vinderne er fundet!

43 danske kommuner dystede i år om at blive Årets Spil Dansk Kommune. For andet år i træk bliver Aabybro Kommune den stolte vinder af titlen, mens Hjørring løber af med Originalitetsprisen på baggrund af et særligt ambitiøst og originalt program.

Op mod halvdelen af Aabybro Kommunes borgere deltager i Spil Dansk Dagen.

Aabybro Kommune løber for andet år i træk sejrssikkert af med førsteprisen. Kommunen har stablet ikke færre end 80 arrangementer på benene rundt omkring i byen. Alene til de mange forskellige fællessangsarrangementer er der tilmeldt 5132 borgere, hvilket giver en imponerende deltagelse på 46% af byens befolkning. Blandt de andre kandidater i opløbet kan nævnes Juelsminde, Brønderslev og Horsens, der ligeledes har fyldt dagen med en imponerende række arrangementer, der vidner om borgernes aktivitet og opfindsomhed.

Den officielle præmieoverrækkelse foregår i dag på Aabybro Skole kl. 8.45. Præmien er en koncert til glæde for alle kommunens borgere med Tobias Trier, der vil finde sted senere på året.

Originalitetspris til Hjørring kommune for børnemusik-projekt
Året vinder af originalitetsprisen bliver Hjørring Kommune, som tildeles prisen på baggrund af det ambitiøse projekt, "Mere Børnemusik i Hjørring". Projektet inddrager alle kommunens børnehaver, der i flere måneder har øvet sig på en ny Hjørring sang og øvet den på instrumenter, børnene selv har lavet. Kulminationen af projektet finder sted på selve Spil Dansk Dagen, hvor alle børnene optræder offentligt ved en fælles kæmpekoncert.

Valget af Hjørring Kommune begrundes med, at man har valgt at inddrage en helt ung aldersgruppe uden af den grund at være bange for det originale og kreative. Kommunen belønnes endvidere for både have medtænkt proces og begivenhed, og ikke mindst for at tænke stort og inddrage både børn, pædagoger, musiklærere, en komponist og mange andre.

Prisen bliver overrakt til Hjørrings Borgmester og andre repræsentanter for vinderprojektet i dag kl. 11.00 på Nørregade 2 ved Codanhus, hvor den store vinderkoncert straks efter løber af stablen. Præmien i år er en sjov musikalsk formiddag for børn i alle aldre med Ole og Karla, alias Ole Kibsgaard og Christine Skou.

Fællessangspræmier til skoler

Blandt de mange deltagende skoler ved årets fællessang blev der trukket lod om forskellige præmier og følgende skoler var heldige at vinde gaver: Nordsjællands grundskole og Felsted Centralskole vandt hver et klassesæt af sangbogen 'Sange til morgen og aften' sponsoreret af udgiverens Edition Wilhelm Hansen. Kellerup Skole blev den heldige vinder af en Bongotromme sat på spil af Drummers Repair Shop. Niels Ebbesen Skolen vandt 15 stk. hardback udgaver af sangbogen 'Dansk Sang', Højslev Skole vandt 15 stk. tekstudgaver af samme bog, mens Bråskovgård Efterskole vandt 20 CD'er med sangene fra sangbogen, alt sammen sponsoreret af Dansk Sang Forlaget.

NYHEDER

PROGRAM