Anmeldelse: Figurines

Oprettet: 22-08-2005

Sommerrock i Rasch
Figurines + Lokal support
Raschs Pakhus
Lørdag kl. 22.00

Af Pelle P. Jensen

Lørdag aften stod i rockens tegn i Raschs Pakhus. Lidt under et halvt hundrede koncertgængere havde, efter en af august måneds varmeste dage, tænkt sig at køle ned på det lille spillested. Hyggen var i top med lysestager på scenen, og Musikhuzets nye tiltag med ”SU-priser” i baren og i døren, så ud til at give gevinst for både arrangøren og ikke mindst gæsterne, der denne aften primært bestod af gymnasieelever.

Nymfen og hendes medhjælpere

Klokken lidt over ti blev der budt velkommen, og aftenens første optrædende – trioen John, Henrik og Maria, blev introduceret. John på kor og akustisk guitar samt Henrik på el-guitar akkompagnerede det absolutte midtpunkt - sangerinden Maria. I løbet af den halve time der blev spillet, gav hendes stemme de fremmødte anledning til gåsehud op til flere gange. De stille sange fik tilført en umådelig kraft og følelse gennem nymfen og hendes to medhjælpere på scenen, og det kom ikke osm nogen overraskelse at en del af publikum gav stående ovationer efter nummer.
Efter fem smukke sange forlod John, Henrik og Maria scenen til fordel for et sceneskift og aftenens hovednavn – Figurines.

Svedig indiefest
Figurines udgav i foråret deres anmelderroste andet album Skeleton, og rykkede dermed ud af undergrunden og op i superligaen for dansk rock. De vakte især stor opmærksomhed om sig med deres optræden til Spot festivalen, hvor bl.a. sværvægtere som The Raveonettes og Junior Senior har fået deres gennembrud, og har hele foråret begejstret live, med deres skæve og amerikansk inspirerede indierock.
Ved ellevetiden sletrede forsangeren – en spinkel fyr i en meget stram orange skjorte, stramme jeans, og en meget karakteristisk frisure og matchende overskæg, ind på scenen sammen med bandets trommeslager og begyndte koncerten. Det viste sig hurtigt at forsangerens stemme passede til hans udseende – spinkel og speciel. Resten af bandet – to guitarister og en bassist, sluttede sig til selskabet under nummeret og starten på en energisk time i selskab med Figurines var gået.
Publikum tog pænt imod festinvitationen, og snart stod størstedelen foran scenen og dansede til hvad der bedst kan beskrives som en uptempo blanding af Beatles, Junior Senior og Modest Mouse.
Efter en halv times koncert havde de fleste dog sat sig ned igen. Figurines sange minder meget om hinanden i opbygning og levering, og derfor blev det en smule monotont i længden at høre på, og også hårdt for publikum at følge med foran scenen. Figurines selv holdt dog fanen højt og gennemblødte ufortrødent deres skjorter i sved i takt med energiudladningerne.
Det var overvejende sange fra deres nye album der blev sendt ud over scenekanten, og da det havde stået på i en heftig time og et par ekstranumres tid sagde Figurines farvel og tak for festen.
Musikken stoppede dog ikke, da rock dj’en Trygve serverede indie via to cd-afspillere, og en svedig dag blev til en svedig aften i Raschs Pakhus.

NYHEDER

PROGRAM