Anmeldelse: kamæleonkoncert 21 maj

Oprettet: 23-05-2005

Café Cyber, lørdag den 21. maj: Kamæleonkoncert ”Trommetroldens hemmelighed” med Ebenezer Quarshie (trommer), Ayi-Solomon (perkussions, trommer), Katrine Suwalski (saxofon), Rikke Schelde (elklaver, vokal)

af: pol

Det magiske trommesprog

Der var engang…sådan begynder de fleste eventyr, og så lytter både unge og ældre fascineret til ordene. Ordene kan dog også være ledsaget af dans og musik, afrikansk-vestlig musik, og det var lige præcis det saxofonisten Katrine Suwalski og hendes to ghanesiske trommemagikere serverede os.
Primært var det dog de to ghanesere der bragte os ind i magien: gennem timede bevægelser i dansepartierne, gennem præcist udtrykte toner, og nøje afstemte tonehøjder. De bidrog med fascinerende klange til at understrege trommetroldens uforfærdede tur gennem urskoven, og de sære ting han møder undervejs, blandt andet en venlig flodhest. Som med mange eventyr ender det heldigvis godt for den i starten ensomme trommetrold der gerne vil være venner med børn. Her ligger så et af forestillingens budskaber: det vigtige i at være åben over for andre selv om de måske kan virke aparte i begyndelsen. Den lille trold opfører sig lidt som et DAMP-barn i eventyrets start og må på en slags ”dannelsesrejse”, tilbage til rødderne, inden tingene falder på plads.
Kærnepublikummet? Jo, de lyttede, men det var overraskende så lidt spontanitet og rigtig medleven man kunne opleve hos dem. Disse ting kunne være medvirkende årsag til at særlig saxofonisten manglede den afgørende gnist i sit spil; også Rikke Scheldes akkompagnement og vokal virkede en anelse rutinepræget.

NYHEDER

PROGRAM