Saybia forgyldt og nu nomineret til MTV-pris

Oprettet: 12-10-2004

20.000 albums solgt på releasedagen

Udgivelsen af Saybias nye album ”These Are The Days” har været ventet med spænding. Ikke mindst af bandet selv: Var lydhørheden intakt hos publikum? Det positive svar runger i dag, hvor de danske pladekøbere i rigt mål har indfundet sig i butikkerne og sikret Saybia det første hædersbevis på dette album. 20.000 solgte albums på første dag sikrer en guldplade.

Anmelderne har også taget vel imod det nye opus – her et par udpluk:

”Det sker sjældent at en cd kan ændre dit liv (...) Hver eneste detalje på These Are The Days vibrerer af kærlighed til den tidsløse og gennemarrangerede rock” 6/6 stjerner, BT

”Rockmusik gennemsyret af melankoli og sange om savn og længsel, og alt sammen båret af Saybias varemærke – nemlig nærmest absurd gode melodier og gennemarbejdet produktion” 5/6 stjerner, Jyllandsposten

”Saliggørende salmer for enhver gennemsnitligt krøllet sjæl” 4/6 hjerter Politiken

Bandet gav 300 mennesker en episk oplevelse på Søfortet Trekroner, som dannede en smuk ramme om en koncertoptagelse, der vil kunne ses på nationalt TV i løbet af efteråret. I den nærmeste fremtid venter også et utal af koncerter, hvoraf en stor del foregår udenfor Danmarks grænser. I Holland har flere koncertarrangører måtte melde udsolgt – i byen Groningen skulle der kun gå 4 timer før billetterne var revet væk. Her til lands formodes det ligeledes at gå mod fyldte sale.

Den nye single ”I Surrender” er blevet modtaget særdeles vel på radio og den dertilhørende video forventes at have premiere på TV indenfor den næste uges tid.

Nomineret til MTV-PRIS
Maria Theresa Ib (TV2 Gossip)

Den danske rockgruppe Saybia er aktuel med et nyt album, og nu kommer de også til at gøre sig bemærket i europæiske kredse. Saybia er nemlig nomineret til en eftertraget MTV Music Award i år, skriver eb.dk.

Det er prisen "Best Nordic Act" som Saybia står i kø til sammen med andre store skandinaviske navne som Maria Mena, Sahara Hotnights, The Hives og Sondre Lerche.

MTV Europe Music Awards finder sted den 18. november i Rom, hvor stjerner som Eminem, Nelly, Gwen Stefani og Usher skal underholde, mens årets nominerede navne holder vejret i spænding.

Det er endnu ikke blevet offentliggjort, hvem der skal præsentere priserne ved det store musikshow. Men allerede nu kan man stemme på kandidaterne til årets musikpriser på MTVs hjemmeside.

I flere af kategorierne er der gengangere. Det glæder blandt andet den canadiske sangerinde Avril Lavigne, som kan vinde både bedste popnavn og bedste sangerinde, mens gruppen Maroon 5 også kan satse på adskillige heste, bl.a. årets nye navn.

NYHEDER

PROGRAM