SAYBIA – nr. 1 på Hitlisten og godt på vej i udlandet!

Oprettet: 28-09-2004

Pressemeddelelse, København d. 23. september 2004

”Den svære to’er”. Et velkendt begreb, når man i musikbranchen taler om den svære kunst at følge op på en succesfuld debut. At det måske er en floskel eller i alle fald en regel med undtagelser er den seneste uge et klart bevis på. Ikke nok med at anmelderroserne er regnet ned over Saybias andet album, ”These Are The Days”. Også publikum har tilsyneladende ventet på at kunne tage kvintettens nye album til sig. Dermed kan Saybia fejre, at de efter en uge i handelen er gået direkte ind som nr. 1 på den officielle danske hitliste, præcis som de gjorde det med debutten.

Og så er det ikke kun i Danmark, at konturerne af en succes allerede nu begynder at tegne sig. De første meldinger fra udlandet er overvældende: I Holland er ”These Are The Days” gået ind som nr. 8 på albumhitlisten. I Schweiz er albummet gået ind på en 9. plads på albumhitlisten.

Bandet selv har efter en intens periode med PR i mange lande kastet deres fulde koncentration ind i en omfattende europæisk efterårsturné. Turnéen startede i denne uge i Holland, hvor man pga. stor billetefterspørgsel allerede tidligt måtte tilføje en ekstra koncert på spillestedet Melkweg i Amsterdam. Og allerede inden tourens første koncert onsdag aften kunne den hollandske booker melde alt udsolgt til samtlige af turnéens koncerter. Et meget håndfast bevis på, at Saybia i Holland har fundet sig en stor og trofast fanskare.

Startskuddet kunne næppe være bedre. Og mens Saybia spiller for foreløbigt fulde huse kan vi andre på radioen nyde den netop udsendte 2. single fra ”These Are The Days” – balladen ”I Surrender”, som af flere skribenter er blevet spået en status som fremtidig klassiker. Som Ekstrabladets Thomas Treo udtrykte det: ”I den orkestrerede ballade ”I Surrender” leverer Saybia måske deres svar på ”Kvinde Min” og Let Your Fingers Do The Walking...” Videoen til ”I Surrender” er lavet af engelske Simon Ellis og kan snart ses på Boogie (DR 1) og MTV.

NYHEDER

PROGRAM