ANMELDELSE: Kim Larsen & Kjukken

Oprettet: 19-05-2004Trubadur med appeal til alle

Musikhuzet, tirsdag den 18. maj 2004: Kim Larsen og Kjukken


Hvordan lever man op til et utvivlsomt stort forventningspres fra et publikum der har betalt årets hidtil dyreste billetter? Når man hedder Kim Larsen og omgivet af et sammenspillet orkester, synes det ikke at være det store problem. Man leverer varen.

Først en kort solo, blot med Kim Larsen himself, akkompagneret af guitar, men meget hurtigt fede guitarriffs, en tung, understøttende bas, der sendte vibrationer ud i alle hjørner i Musikhuzet. Jo, så var Kim Larsen og Kjukken i gang, på slaget 20, og der var dømt folkefest i Rønne og omegn. (706 tilhørere, alle inklusive).

Repertoiret v a r skruet godt sammen: Nyere og nyeste hits alternerede med de gamle, elskede travere (blandt andet den om hospitalsskibet Jutlandia og Korea-krigen), og koncerten viste generelt hvorfor Kim Larsen er en trubadur der kan få alle i tale. Musikken er baseret på enkle akkorder, teksterne er mundret dansk, ikke så mange dikkedarer dér. Og det e r teksterne en stor del af publikum kommer for at lytte til, at synge med på. Det er derfor frustrerende når den manglende balance i lyden enten overdøver sangeren eller reducerer stemmen til en mumlen. Der var store forskelle, indrømmet. Publikum på gulvet oplevede ikke disse gener på nær samme måde som tilhørerne på balkonen, men til en billetpris på vej til de 250 kroner er det vel rimeligt nok at en så væsentlig ting fungerer. Det betød blandt andet at ”Kvinde min” – en uforbeholden og meget smukt tekstet kærlighedserklæring - ikke fik den enkelhed over sig som vi kender.

Men de gamle travere, et par stykker helt tilbage fra tiden med Gasolin, holder altså stadigvæk. De viste at der stadig er krudt i ”gamle”
Larsen. En rest af den oprørskhed og flabede gadedreng som mange i Danmark har lært at elske. Kjukken, som Kim Larsen har spillet sammen med i ni år, gav melodierne et nutidigt tonesprog.


polNYHEDER

PROGRAM