ANMELDELSE: Burnin Red Ivanhoe - Raschs Pakhus lørdag den 20. marts

Oprettet: 20-03-2004


Midnatskoncert med smittende gejst


Raschs Pakhus lørdag/søndag den 20.-21. marts Burnin' Red Ivanhoe var Karsten Vogel (keyboard, saxofon, flygelhorn), Kim Menzer (div. fløjter, vokal, basun, klarinet), Ole Fick (guitar, vokal), Assi Roar (bas), Kalle Mathiesen (trommer)


Kim Menzer og Karsten Vogel serverede os en lille blæsereserenade (saxofon og klarinet), næsten som eine kleine Nachtmusik, og et eller andet utraditionelt måtte der ske, for at bløde op på publikums frustrerede venten: En koncert, programsat til klokken 22.00, som begynder ca. klokken 23.15 er ikke voldsomt smart; man kan afgjort ikke skyde hele skylden på hverken færge eller vejret!
På alder med eller ældre (gennemsnittet i gruppen var 51.8 år fik vi senere oplyst) end denne anmelder trykkede Burnin Red Ivanhoe (BRI) den af fra start med en smittende gejst. Det blev en koncert gennemgående med det rytmiske og melodiske i højsædet; Ole Ficks højspændte og krystalklare guitarsoli gik lige i blodbanen, satte adrenalinpumpen i gang. Man hilste de gamle medlemmer i BRI mere end velkommen for deres skarpe musikalske udsagn, bemærkede dog også hurtigt nye ansigter bag bas og trommer, og disse to bidrog ikke mindst til den totale lyd med et vidunderligt svæv i trommespillet og præcise og swingende basfigurer.
Et af bandets absolutte træffere gennem tiderne, Tingel-tangel-manden, har i foregående udgaver været rå og pågående (som den også var det i originalen), men i denne koncertudgave var der sket en kolossal udvikling, således at nummeret fremstod monumentalt-symfonisk, båret af lead-og basguitaristerne som den ene fløj, fløjte og trommer, med en smuk kadence, som den anden. Første sæt blev, lidt i modsætning til andet (der først sluttede på den forkerte side af 01.00), uhyre intenst og varieret. Musikalsk gik intet helt som forventet, og dette, sammen med den utrolige musikalitet, gør at bandet stadig kan trække et stort publikum. Også den foryngelseskur som BRI tuilsyneladende har været igennem, har haft afsmittende effekt på de tre "gamle"; sidstnævnte spillede som var de 20 år yngre.


pol


NYHEDER

PROGRAM