ANMELDELSE: Kenn Lending Blues Band - Raschs Pakhus, fredag den 12. marts

Oprettet: 14-03-2004


Blues med vide rammer

Raschs Pakhus, fredag den 12. marts
Kenn Lending Blues Band


I den bredt anlagte Wish me Well - aftenens indledningsnummer - udstillede kvartetten sig på bedste vis. Den swingende (og vuggende) melodi i al bluesmusik blev stærkt sat i relief af hammondorglet. Det viste også at rytmegruppen generelt fungerede stærkt og satte sit klare, solistiske præg på helheden. Kort sagt et band hvor spilleglæden og lysten (og evnerne) til at udvide bluesens rammer i høj grad var til stede. Kenn Lending Blues Band har efterhånden givet mange koncerter i Musikhuset, der er altid mange lyttere, og bandet er vel et af de ensembler som i størst omfang ikke blot er tro over for genrens rødder, men har modet og netop evnerne til at flytte rammerne. De blev også skubbet endnu en tand ved denne koncert som for eksempel ved at tage en løst skitseret 12 takters og tilføre elementer af jazz ( i tromme- og
hammondorgelspillet) og en knivspids Zydeco og, som i al god kammerjazz, at lade musikerne bringe solistiske lækkerbidder for dagen.
En fin Mississippi-blues begyndte overordentlig lovende med blot Kenn Lending på en seksstrenget akustisk guitar og en bassist som rytmisk, energisk pulstæller. Robert Johnson's kendte Sweet Home Chicago havde også den ægte sydstatsfeeling, d.v.s den ægte landlige Mississippilyd.
Eneste indvending her og i den foregående fortolkning var at sovsen blev lidt skarpt krydret af det dominerende orgel. Melodierne kunne sagtens have stået renere - og være blvet finere - uden. En laaang Sonny Boy Williamson-komposition udstillede også dyb musikalitet og viste en bred, melodisk tilgang til genren. Et levende eksempel på den sorte Chicago-blues.
Energierne blev langt fra brændt af i første sæt. Snarere var der flere steder tale om at kvartetten, i egen lyd, kom tættere på bluesen. Det viste ikke mindst en række Taj Mahal inspirerede numre efterfølgende.
Der blev lagt lige vægt på de tre instrumenter i rytmesektionen. Det var det nuancerede, flot pointerede spil der var i højsædet - som det i øvrigt var det hele aftenen.

pol

NYHEDER

PROGRAM