“SWAN LEE” – EN GULDFARVET SOMMERFUGL!

Oprettet: 03-03-2004


Med ”Enter” tog det to et halvt år, med ”Swan Lee” halvanden dag!

Tirsdag middag rundede salget af Swan Lees længe ventede album ”Swan Lee” de 20.000 solgte eksemplarer der udløser en guldplade i Danmark. Interessen har på forhånd været meget stor omkring det danske band, der i mandags udgav ”den svære toer”, men alligevel kommer efterspørgelsen bag på de danske pladeforretninger.

Pladekæden ”GUF” i københavn havde givet deres kunder muligheden for at erhverve sig ”Swan Lee” albummet allerede søndag nat ved et midnats-arrangement i afdelingen på Nørrebrogade. Swan Lee var selv i butikken for at signere albums i den proppede butik og der gik hele to timer før at bandet fik lov til at slippe pennene igen og komme hjem og hvile hovederne efter en begivenhedsrig weekend.

24 timer før havde bandet frydet de danske seere af Danish Music Awards med en power-udgave af deres seneste single, ”I Dont Mind”. Og forud for det mere end en måneds intens promotion, sideløbende med færdiggørelsen af det nye album, hvor bandet sammen med producer Per Sunding tilbragte 5 måneder i studiet.

Så man kan sige at det var en glædelig begivenhed for bandet at de danske pladekøbere allerede fra mandag morgen var på stikkerne for at købe det nye album.

Bl.a. melder Danmarks største pladeforretning - FONA på strøget i København, at salget af ”Swan Lee” på udgivelsesdagen er på højde med, da Norah Jones for nylig udgav sit andet album, ”Feels Like Home”. Og løbende fra resten af landets pladebutikker lyder den samme melding: ”Swan Lee” er en af de bedst sælgende danske udgivelser i meget lang tid!! Og anmelderne har også givet deres besyv med:

”Hvis janteloven virkelig herskede, ville dette album hurtigt blive kulet ned. Men nu er det som regel i modvind, at janteloven tages i brug, og vindene blæser altså helt rigtigt på albummet”
Gaffa (5 ud af 6)

”Det er en lækker plade i alle henseender”
Citadel (5 ud af 6)

”Lykkepop i fuldt flor”
BT – (5 ud af 6)


”Alt i alt er 'Swan Lee' et stærkt album, der godt kan gå hen og blive soundtrackét til det danske forår anno 2004.”
Dr.dk/musik (5 ud af 6)

” ”Swan Lee” er en helstøbt og selvsikker 2’er, der næppe kan undgå at at cementere gruppens status på hjemmefronten. Men det kan meget vel blive til mere end det.....”
Politiken (4 ud af 6)

”Den kommende turné kalder på lighterlys og fællessang... en stilren og sikker produktion”
Jyllands Posten (4 ud af 6)

De 20.000 solgte albums på så kort tid må siges at være en særdeles god start for Swan Lee, der med deres debut, ”Enter” først gik guld efter to et halvt år. Allerede den 25 Marts indleder bandet deres forårs-tur, der vil bringe bandet hele vejen rundt i det danske land, samt to afstikkere hinsidan:

Marts

25. Forbrændingen, Albertslund
27. Viften, Rødovre

April

1. Kulturhuset Lyngby
2. Horsens Ny Teater
3. Tobakken, Esbjerg
5. Cirkus, Stockholm (supp. Weeping Willows)
8. Portalen, Greve
9. Stars, Vordingborg
10. Bornholms Musikhus, Rønne
15. KB., Malmø (supp. Weeping Willows)
16. Studenterhus Aalborg
17. Godset, Kolding
22. Rytmeposten, Odense
23. Bygningen, Køge
24. Kulturcenteret, Næstved

Maj

7. Store Vega, København
14. Voxhall, Århus
15.Torvehallerne, Vejle

NYHEDER

PROGRAM