ANMELDELSE: Beat The Meetles

Oprettet: 06-12-2003


Præcis som Beatles

Det er en gang sagt, at der er ingen grund til at lave en ny udgave af et gammelt nummer, hvis ikke det kan tilføres noget nyt. Lørdag aften blev der ført bevis for, at det ikke altid er rigtigt.
Der var intet nyt i Bornholms Musikhus lørdag aften, og de gamle Beatlesnumre blev ikke tilført noget nyt. Tak for det.
Når nu de virkelige Beatles ikke længere kan spille, men deres repertoire stadig holder, så er det rart, at andre træder i deres sted. Det gjorde Beat the Meetles på bedste vis. De fire gutter gør en dyd ud af at efterligne originalerne til punkt og prikke. De kommunikerer med publikum på engelsk, de kalder hinanden Ringo, John, Paul og George, og de havde sågar medbragt originalt bifald fra Beatleskoncerter, til at skabe stemning i musikhuset, hvis nu publikum ikke var med.
Publikum, der både bestod af unge og ældre, som var unge dengang, var dog med. Der gik kun ganske få numre, før dansegulvet var fyldt.
I første sæt koncentrerede de fire gutter sig om beatlernes repertoire fra de første år, frem til 1966, hvor både Beatles og Beat the Meetles optrådte i tidstypiske kraveløse jakker. I andet sæt stod den på Sgt. Pepper kostymer og de mere psykedeliske numre, fra de sidste år af den originale gruppes virke. At spille Beatlesnumre fra den psykedeliske periode live er noget af en udfordring. Det gjorde The Fab Four aldrig selv, hvis man ser bort fra den underlige tagkoncert. Numrene fra den periode er domineret af mange lydeffekter, som er svære at genskabe på en scene, men det lykkedes faktisk ganske godt ved lørdagens koncert. Men nu havde de heller ikke valgt de sværeste numre til andet sæt.
Lyden var der heller ikke noget at klage på. Tværtimod må det siges, at guitarene lød nøjagtig som de originale. I lighed med de rigtige beatler, skulle alle fire også prøve at synge for på mindst et nummer. Og i lighed med de originale, er det heller ikke alle fire medlemmer af Beat the Meetles, der har en lige god stemme.
Efter to timer var det pludselig slut – numrene var korte dengang. Publikum ønskede dog ikke sådan lige at stige ud af tidsmaskinen. Først efter to ekstranumre, Hey Jude og Black Bird, kunne Beat the Meetles – eller var det The Beatles, får lov til at holde fyraften. Den var velfortjent.

Af Martin Wilde, Bornholms Tidende

NYHEDER

PROGRAM