Efterårsprogrammet 2023-3 er på gaden

Oprettet: 28-08-2023

Efter en velfortjent sommerferie med kun ganske få koncerter har Musikhuzet det nye program 2023-3 på gaden for efteråret 2023, der dækker september-oktober. Det bliver sendt ud til dem, der gratis får det tilsendt med posten, og ud til de mange steder, der har programmet liggende.

Desuden kan det trykte program afhentes fra nodestativet i Musikhuzets indgang og i billetsalget i Kulturbutikken, der har åben onsdag-fredag kl. 13-17:30 og lørdag kl. 10-13. Det opdaterede program kan også ses på musikhuzet.dk

EFTERÅRSBLUES, SCANDIPOP & METAL

Programmet åbnes med Blues-Rendezvous i FREM i Svaneke med Ole Frimer, Jesper Bylling, Backhausen & Juul søndag 3. september. Der er en dosis søndagsblues igen med Trouble Cats 1. oktober.

Fredag 8. september er der release-koncert med den lokale scandipop-artist eif. Om lørdagen 9. september er metal koncert med Dirt Forge + Late Night Venture.

HELT TIL GRIN

Torsdag 14. september gentager standup-komikeren Daniel Blak successen fra foråret med at invitere nye upcoming komikere på scenen til arrangementet "StandUp Comedy på Musikhuzet", hvor man kan komme med som gæst for en pris under 100 kr.

Fredag 13. oktober er der gakket besøg af komikeren Simon Jul, som fejrer sit 25 års jubilæum med et show med endnu flere ustyrligheder.

NØJ - DET' FOR BØRN

Fredag 15. september til tirsdag 19. september er der Frede Stærs Postyrium, som er et gratis udendørs arrangement for børn i alderen 4-10 år lavet i samarbejde med Det Kgl. Teater, Bornholms Regionskommune, Bornholms Kulturskole og Bornholms Teater.

Lørdag 7. oktober kommer You-tube stjernen COMKEAN forbi Musikhuzet til et show, der sandsynligvis går udsolgt. Lørdag 21. oktober er der familiekoncert for 4-9-årige og deres familier med Ulla Abdullas CocobongoBands Sille Krokodille Show.

BRUGE OG BRUGES

Lørdag 16. september er der koncert med Anne Dorte Michelsen, som er kendt som forsanger i popgruppen Tøsedrengene, hvorfra numre som ”Bruge og bruges” og ”Ud under åben himmel” er kendte.

MASSER AF FOLKEMUSIK

Søndag 17. september er der irsk folkemusik med tyske CARA. Søndag 8. oktober er der endnu mere folkemusik med Nordisk Dansk, som bedst kan beskrives som et koncept, lavet af – og for – unge entusiaster inden for traditionel dans og musik. Konceptet har sit afsæt i København og opstod da en lille gruppe unge savnede et sted hvor de kunne mødes og danse folkedans på deres egne præmisser, og siden har konceptet bredt sig til byer rundt omkring i Danmark. Denne søndag får Rønne besøg af et par dygtige musikere fra Nordisk Dans i København, samt danseinstruktør Kirstine Nurdug Jensen. Søndag 29. oktober er der igen folkemudik med Kristian Lilholt Duo. Han var med til at starte Lilholt Band op i 1983, og spillede i bandet i 22 år. Sammen med bror Lars skrev han nogle af bandets bedste og mest populære sange.

KULTURUGE MED UDENFOR SÆSONEN OG RAP

I uge 38 er der Kulturuge med tre Udenfor Sælsonen koncerter, heraf to i Kyllingemoderen, med gæsteoptrædende VILMA og Signe Svendsen. Endvidere er der ungdosmarrangementet Rap i Raschs Pakhuz (22/9), hvor Fabeldyret også giver koncert.

TUNES OF TOMORROW

Der er i løbet af efteråret koncerter med upcoming kunstnere i samarbejde med Tunes of Tomorrow mindst en gang om måneden. Her præsenteres bl.a. sprøde navne som den urbane artist Sandra Hussein (15/9), Stanie (29/9), lokale Punkpoesi (30/9), Ses Senere (13/10) og IVER i Haven i Nexø (27/10). Unge under 30 år kan komme med til koncerterne for 50 kr. og desuden er der Early Bird billetter til koncerterne for 75 kr.

MASSER AF JAZZ

Søndag 24. september er det slut med at bruge søndag eftermiddag i haven. Der begynder efterårets jazzsæson i samarbejde med Jazzklub Bornholm med en koncert med Toftemark/Benack III Quintet. Søndag 8. oktober præsenteres gode garvede Vestre Jazzværk. Torsdag 12. oktober er der fornemt besøg af DR Big Band & Miho Hazama. Søndag 22. oktober er der besøg af mundhamonika ekvilibristen Mathias Heises Quintet. Der er rabatbilletter til jazzklubbens medlemmer og unge under 26 år kan købe billet i forsalg for 30 kr.

Fredag 29. september er der Frivillig Fredag, som er hele Danmarks festdag, hvor vi i samarbejde med Frivillig Forum Bornholm fejrer frivilligheden og hylder de fantastiske frivillige. Om aftenen spiller bornholmeren Christian Hede i Scala Gudhjem.

KIRKESANG SÅ ENGLENE SYNGER

Fredag 6. oktober synger Katrine Schmidt koncert i Rønne Kirke. Siden 2012 har hun været en aktiv del af den danske folk- og roots scene, medvirkende i flere konstellationer som sanger og sangskriver. At være menneske i sine følelsers vold… Netop dette er centralt i Katrines liv, såvel som musikken.

DANSABEL MUSIK - OG DEN ALLERSIDSTE DANS

Lørdag 7. oktober kommer der gang i dansegulvet, når københavnske "SHAKE - Funk Live" spiller masser af dansabel musik fra øverste hylde.

Lørdag 14. kommer velkendte Everybody´s Talking med Billy Cross, Jimmy Bacoll og Lars Maasbøl på besøg.

Fredag 20. oktober kommer Sly & The Man og spiller energisk retropop på en mission til retromania med deres tilbageskuende, stilsikre popmusik, der trækker tråde til nogle af datidens største sangskrivere som Gilbert O’ Sullivan, Elton John og Electric Light Orchestra.

Lørdag 21. oktober er der sidste chance for at opleve Sebastian med band på Bornholm. Billetterne er ved at være udsolgt, så vil du være sikker på at komme med til den allersidste dans, skal du købe billet nu.

Fredag 27. oktober har storroste Stine Bramsen samlet nogle af landets dygtigste kvindelige musikere til akustisk koncert ovenpå hendes anmelderroste soloalbum ”Blonde & Blank”. Roserne er nærmest væltet ned over Stine Bramsen på det seneste. Ikke blot på grund af hendes fantastiske soloalbum, men også for hendes præstationer på de danske livescener.

Koncerten med NIARN 28. oktober, som er med på det trykte program, rykkes desværre pga. helbredsmæssige problemer til efteråret 2024 efter programmet er blevet trykt.

NYHEDER

PROGRAM