Stor svensk stjerne, som for nyligt fyldte Avicii Arena, kommer til Bornholm til sommer

Oprettet: 25-04-2023

Albin Lee Meldau er en 35-årig svensk singer-songwriter fra Göteborg, der de seneste år, langt fra pladeselskaber og talentshows, har jagtet musikdrømmen ved at spille på gadehjørner, pubs og spillesteder rundt omkring i Europæiske byer.

Nu er gaderne blevet erstattet af studiet – med debutsinglen ‘Lou Lou’ fra fra 2016 udforsker den erfarne debutant en mere poppet lyd med inspiration hentet i alt fra Otis Redding til Bob Dylan. Albin debut singlen nåede ud til et publikum i hele verden. Den blev efterfulgt af to EP'er og en tur rundt i hele Europa og i USA.

Albin Lee Meldaus tekster er poetiske og følelsesladede og kombineret med skønne melodier og en fortryllende stemme har han en enestående evne til at fortælle en historie i sin musik, uanset om det er på svensk eller engelsk.

Albins debut album “About You” udkom foråret 2018. Samme år deltog Albin i det svenske TV show “Så mycket bättre”, hvor han med sit enestående udtryk, sin musikalitet og sine unikke fortolkninger fik de svenske de seere til at lukke ham ind i deres hjerte.

I 2019 var han på to udsolgte tours og udgav LP'en “The Purgatory Sessions” med akustiske versioner af sangene fra sit første album.

Albins andet album “På svenska” udkom i 2021. Det er et meget personligt album, hvor han fortæller om sin rejse fra et liv med narkotikamisbrug til et ædrueligt liv med lyrik, som på en og samme tid er en rørende og følelsesladet historie, men også brutal og ekstrem ærlig.

Albin henter inspiration til sin musik fra musikhistorien; fra blues, soul, reggae, de store svenske troubadourer, men også moderne popmusik. Hans særegne kombination af stemme, musikalitet og historiefortælling er blevet internationalt anerkendt; hans musik er blevet spillet på BBC Radio, han har optrådt i forskellige britiske tv-shows samt har samarbejdet med flere af de største amerikanske sangskrivere og producere.

Sommeren 2021 udkom singlen “Josefin”, som blev en del af albummet "Epistlar".

I marts 2023 spillede Albin Lee Meldau en koncert med 12.713 publikummer i Avicii Arena, Stockholm, og Musikhuzet er beæret over at kunne præsentere denne store musiker på lille Bornholm.

Albin Lee Meldau giver koncert i Musikhuzet lørdag 12. august 2023 kl. 21:00.

Billetsalget begynder mandag 1. maj 2023 kl. 10.00 på Ticketmaster og på musikhuzet.dk

NYHEDER

PROGRAM