Musikhuzet til møde med kulturministeren

Oprettet: 13-04-2020

Foto: TV: Joy Mogensen (fotograf Steen Brogaard). TH: Peer Kofoed Andersen.


Mandag eftermiddag mødtes Musikhuzets kunstneriske- og daglige leder, Peer Kofoed Andersen, med kulturminister Joy Mogensen samt embedsmænd fra kulturministeriet via Skype.

Kulturministeren havde inviteret til et Skype-møde om de økonomiske udfordringer, som Covid-19-virussen medfører for de regionale spillesteder, herunder Musikhuzet. Med udgangspunkt i Musikhuzets budget og forventede tab ønskede ministeren en drøftelse af Musikhuzets økonomiske situation, herunder de områder, hvor de nuværende hjælpepakker ikke dækker Musikhuzets økonomiske udfordringer.

Under mødet lovede kulturministeren, at hun vil arbejde for at fastholde rammeaftalerne for de regionale spillesteder med en forståelse for, at det ikke er muligt at gennemføre det aftalte antal koncerter pga. forsamlingsforbuddet. Musikhuzet håber, at det betyder, at man ikke skal afskedige personale, og at man vil have råd til en minimal nødvendig drift af huzet

I øjeblikket er flere af Musikhuzet medarbejdere hjemsendt, og tilbage er enkelte ansatte, der har travlt med bl.a. at flytte koncerter og refundere billetter ved aflyste koncerter.

Musikhuzets økonomi er klemt, da det netop er her i forårsmånederne, at mange af de større og indtægtsgivende koncerter afholdes. Indtil videre gælder forsamlingsforbuddet indtil 10. maj, og derfor er der flyttet og aflyst koncerter indtil der. Men der er formodentligt lange udsigter til, at der kan afholdes koncerter igen.

For Musikhuzet Bornholm har Covid-19 krisen indtil videre ført til 19 flyttede og 11 aflyste arrangementer i perioden fra 13. marts til 10 maj 2020.

Aflyses en koncert, får kunden pengene retur. Når koncerten flyttes, kan allerede købte billetter uden ombytning benyttes til koncerten på den ny dato, eller man har mulighed for at få refunderet billetten, hvis man ikke kan på den ny dato.

Musikhuzet opfordrer til, at man beholder sin billet til den udskudte koncert. Det hjælper både spillested og artist i en svær tid. Musikken spiller videre på den anden side.

Kun tre ud af 18 regionale spillesteder i Danmark er blevet inviteret til samtale med ministeren. Inden mødet har Musikhuzet været i tæt kontakt med andre regionale spillesteder i det øvrige land samt interesseorganisationen for spillesteder og festivaler i Danmark, Dansk Live, der sammen med Musikhuzet spændt afventer resultatet af de kommende politiske forhandlinger om fremtiden for de danske spillesteder under Covid-19 krisen.

NYHEDER

PROGRAM