Musikhuzet har fået støtte til endnu bedre lyd

Oprettet: 06-04-2017Musikhuzet har købt en ny lydpult og havde i den forbindelse inviteret pressen og bidragsyderne til et præsentationsmøde torsdag formiddag, hvor Musikhuzets teknik- og produktionsansvarlige Phillip Hansen demonstrerede pulten.

Købet er gjort muligt ved, at Sparekassen Bornholms Fond og Bornholms Brand hver har ydet et tilskud på 100.000 kroner, samt at Nordea-fonden har ydet 50.000 kroner.

Det vil blive muligt at høre pulten i brug til en koncert første gang i Musikhuzet, når Rugsted & Kreutzfeldt optræder påskelørdag d. 15. april.

Om pulten

Der er tale om en Soundcraft Vi3000, som er en af de nye-generations pulte, der er at finde på markedet i dag. Den skal erstatte Musikhuzets nuværende mixerpult fra 2006.

Vi'3000ren er en avanceret digitalpult, med alt det indebærer, og den bringer Musikhuzet op på et niveau, som der forventes af en mikserpult på et regionalt spillested.

Den nye mikserpult vil kunne indfri de fleste optrædende kunsternes behov og er med til at gøre Musikhuzet et attraktivt sted til afholdelse af koncerter og produktions-øvere.

Musikhuzets tekniker Phillip Hansen fortæller:

”Pulten er udstyret med ny teknologi, der giver mere frihed og åbner for flere kontrolelementer. Ældre miksere er begrænset af deres måde at ”tænke” på, hvilket betyder, at jo flere parametre man tilføjer og ændrede på, des flere beregninger er der i softwaren, og man får en langsommere beregning af slutresultatet, der i værste fald var hørbart. Pulten er udstyret med porte, der åbner for de nye tilføjelser, der konstant bliver udviklet, da der er fuld gang i digitale tilføjelser til lydmiksere”.

Vi'ren er købt med et stagerack med 64/32 in/out. Stageracket placeres på scenen, og der er desuden monteret 32/32 in/out xlr lokalt i pulten, hvilket gør den kan bruges uden stagerack.

Vi3000 er udstyret med nyere hardware, der betyder man sparer "FOH Racket", som er en løs computer på gulvet under pulten, der typisk ville trække den software, som giver pulten liv. Denne computer er indbygget i konsollen og gør den mindre og mere kompakt.

Læs mere om pulten på http://www.soundcraft.com/products/Vi3000


Bidragsyderne:

Fra venstre: Mette Brunemark (Musikhuzets souschef og frivilligkoordinator), Peer Kofoed Andersen (Musikhuzets daglige leder og booker), Claus Povlsen (Nordea-fonden), Poul Friis Hansen (Bornholms Brand), Svend Erik Pedersen (Sparekassen Bornholms Fond), Soundcraft Vi3000 (den nye pult) & Erik Lindblad (Musikhuzets bestyrelse).Fra venstre: Claus Povlsen (Nordea-fonden), Poul Friis Hansen (Bornholms Brand), Svend Erik Pedersen (Sparekassen Bornholms Fond), Soundcraft Vi3000 (den nye pult) & Phillip Hansen (Musikhuzets tekniker).


NYHEDER

PROGRAM